Суд дозволив будівництво на території Жовтневої лікарні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив будівництво на території Жовтневої лікарні

Нерухомість
132
У середу, 16 квітня, Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні позовних вимог громадян Березовського і Бараша, що протестують проти будівництва компанією "Житлобуд" житлового будинку на вул. Шовковичній, 39/1 (на території Олександрівської (Жовтневої) лікарні).
Про це повідомили в прес-службі компанії "Житлобуд".
Як указується в повідомленні, 12 березня ц.р. позивачі звернулися в Шевченківський райсуд із заявою про визнання недійсним і скасування рішення Київської міської ради від 10 липня 2003 року, яким ТОВ "Житлобуд" було виділено під забудову земельну ділянку площею 0,06 га.
У судовому засіданні, крім позивачів і представників компанії "Житлобуд", взяли участь представники КМДА, Інституту фізіології імені О.Богомольця, НАН України, Олександрівської клінічної лікарні.
За даними прес-служби, судом було встановлено, що при відводі земельної ділянки Київрадою попереднього скликання не було допущено ніяких порушень законодавства, а проект відводу ділянки був розроблений відповідно до встановлених вимог.
У повідомленні також відзначається, що суд окремо досліджував питання наявності яких-небудь відомостей про масові поховання померлих в XIX-XX століттях під час епідемії чуми на території Олександрівської клінічної лікарні.
"З'ясувалося, що за результатами всіх експертиз проб ґрунту (буріння проводилося на глибині від 1 до 34 метрів), які проводилися як вітчизняними, так й американськими вченими, ніяких підтверджень наявності в ґрунті збудників інфекцій виявлено не було", - говориться в повідомленні.
Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяє відновити сад на території Жовтневої лікарні Києва, де велося будівництво житлового будинку.
За даними першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова, 28 березня "Фінансово-будівельна компанія Житлобуд" в односторонньому порядку вирішила зупинити будівництво житлового будинку на вулиці Шовковичній, 39/1-А в м. Києві (на території Жовтневої лікарні).
Київський міський голова Леонід Черновецький зупинив будівництво житлового будинку на території Олександрівської (Жовтневої) клінічної лікарні у зв'язку з виявленими порушеннями, підписавши відповідне розпорядження від 31 березня 2008 року.
На думку депутата Київської міської ради, лікаря Ольги Богомолець, заборона будівництва на території Олександрівської (колишньої Жовтневої) клінічної лікарні Києва не легітимна до рішення сесії Київради.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас