Президент ФФУ оцінює необхідний обсяг вкладень у підготовку до Євро-2012 в 25 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ФФУ оцінює необхідний обсяг вкладень у підготовку до Євро-2012 в 25 млрд дол.

Казна та Політика
74
Для забезпечення проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році необхідно близько $25 млрд інвестицій, у тому числі $20 млрд небюджетних коштів, вважає президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс.
"Порядку $25 млрд потрібно залучити, щоб відповідати рівню тих стандартів в інфраструктурі, що передбачалися в гарантіях, які давалися в переддень першого та другого етапів тендера Євро-2012 і нашої історичної перемоги в Кардіфі", - сказав Суркіс журналістам у перерві міжнародного ярмарку інвестиційних, інноваційних і гуманітарних проектів "Україна відкрита для інвестицій", що проходить у четвер у Києві.
Суркіс пояснив, що з $25 млрд необхідних інвестицій близько $20 млрд - зовнішні та внутрішні і тільки $5 млрд - інвестиції із центрального та місцевого бюджетів.
На думку Суркіса, "Україна готова до інвестицій, оскільки протягом останнього року і парламент, і Кабінет міністрів працювали, щоб створити звід законів, що був би адоптований до західного законодавства і є необхідним для створення привабливого інвестиційного клімату".
"Процес підготовки до Євро-2012 - це мультиплікатор активності, у тому числі й наших співгромадян, українських бізнесменів", - сказав президент ФФУ, при цьому відзначив, що в більшій мірі розраховує на залучення інвестицій українських інвесторів, які будуть керуватися своїм патріотизмом.
У той же час Суркіс відзначив, що рік, що минув із часу офіційного оголошення про виграш України та Польщі тендера на проведення фінальної частини Євро-2012, міг би бути більш ефективним у процесі підготовки до Євро-2012.
"Скажу відверто, що мої відчуття полягають в тому, що за цей рік ми могли б зробити набагато більше, але політична нестабільність, що була в країні, безумовно, позначилася на етапах підготовки", - сказав Суркіс, додавши: "Я дуже сподіваюся, що етапи перезавантаження свідомості залишилися в минулому".
Президент ФФУ заявив, що є оптимістом із приводу того, що Україна не втратить свій шанс у праві проведення Євро-2012, оскільки є "інтелектуально розвиненою нацією". "Я впевнений, що ми це зробимо", - додав він.
Суркіс відзначив, що для цього Україні необхідно, насамперед, подолати "руйнівно-дозвільну систему в сфері інвестицій", а також корупцію в цій системі. Тільки таким чином, на думку Суркіса, інвестиційний клімат в Україні стане більш привабливим
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас