Альфа-Банк виступив організатором випуску першої облігаційної позики ЗАТ "АВК" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк виступив організатором випуску першої облігаційної позики ЗАТ "АВК"

Фондовий ринок
558
Альфа-Банк виступив організатором випуску першої облігаційної позики ЗАТ «АВК», презентація якого відбулася в УМВБ. Загальна номінальна вартість випуску облігацій складає 9 млн гривень. Початок розміщення – 25 липня, ПФТС буде здійснювати обіг облігацій, термін обігу 18 місяців. Купон виплачується щокварталу, по облігаціях передбачена піврічна оферта.
Процентна ставка по першому і другому купонах установлена на рівні 20% річних. Процентна ставка по третьому купону дорівнює процентній ставці по четвертому купону, процентна ставка по п'ятому купону дорівнює процентній ставці по шостому купону. Процентна ставка по купонах, починаючи з третього, встановлюється емітентом, але не може бути нижче KIBOR мінус 5%.
Компанія “АВК” є одним з найбільших виробників кондитерських виробів на Україні. Частка компанії в реалізації різних видів кондитерських виробів складає близько 14%. У 2001 році ріст обсягів виробництва компанії склав 27%, що перевищує темпи зростання виробництва в кондитерської галузі в цілому. Введення в експлуатацію нової фабрики в Донецьку дозволить компанії збільшити обсяги виробництва і продажів, а також розширити асортимент продукції, що випускається. Отримані в результаті випуску облігаційної позики кошти будуть спрямовані на розвиток дистрибуторської мережі і на завершення технічного оснащення нової кондитерської фабрики. За словами фінансового директора ЗАТ «АВК» Ірини Стародубової, «АВК» уперше звертається до такого способу залучення коштів, як випуск корпоративних облігацій. «Нас привабили більш вигідні в порівнянні з банківськими кредитами умови запозичення і можливість диверсифіціювати наші фінансові джерела, - підкреслила Ірина Стародубова. - Крім того, ми оцінюємо корпоративний займ як ще одну можливість поліпшити кредитну історію «АВК».
Андеррайтером випуску облігацій ЗАТ «АВК» виступає ЗАТ «Альфа Капітал». Надалі Альфа-Банк і компанія Альфа Капітал мають намір забезпечити підтримку ліквідності вторинного ринку облігацій.
ЗАТ «АВК» було утворено в 1991 р. як невелике підприємство, що здійснювало постачання сировини підприємствам кондитерської промисловості. Вже в 1993 р. компанія організувала власне виробництво кондитерських напівфабрикатів і виробів. У 1996 р. до складу «АВК» увійшла Донецька кондитерська фабрика, а в 1997 р. – Луганська і Мукачівська кондитерські фабрики. В даний час завершилося будівництво нової кондитерської фабрики в Донецьку, що включає на сьогоднішній день три виробничі лінії. Оборот компанії «АВК» у 2001 р. склав 75 млн доларів, а чистий прибуток – 6 млн доларів; у 2000 р. компанія одержала міжнародний сертифікат якості ISO 9001. У рейтингу “Української Інвестиційної Газети” за 2001 рік компанія «АВК» зайняла друге місце по обсягах чистого прибутку і третє місце по обсягах реалізації серед підприємств кондитерської промисловості України.
У номенклатурі компанії більш 240 найменувань кондитерських виробів і близько 30 видів шоколадних глазурей. Реалізація продукції на внутрішньому ринку ґрунтується на продажах з використанням відомих торгових марок, що належать компанії. Найбільш популярними марками є: “Мажор”, “Мікс-Мажор”, “Желе”. Компанія має розгалужену мережу дистрибуторів, що поставляють її продукцію в усі регіони України. Частка компанії на українському ринку кондитерських виробів складає близько 14%. Компанія також експортує продукцію в країни ближнього і далекого зарубіжжя (частка експорту в загальному обсязі реалізації в 2001 р. склала 26%), при цьому основна частина експорту приходиться на Росію.
ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) поступально й ефективно реалізує стратегію побудови універсального банку, що пропонує своїм клієнтам максимально широкий спектр банківських продуктів і послуг. За рівнем капіталу банк займає 22-у позицію в рейтингу Асоціації українських банків (73,07 млн гривень станом на 1 червня 2002 року). За 2001 рік кредитно-інвестиційний портфель Альфа-Банку збільшився більш ніж у 2,5 рази і на 1 січня 2002 року перевищив 133 млн гривень. Чисті активи банку збільшилися більш ніж у 1,9 рази і склали 183,7 млн гривень – банк ввійшов у групу середніх банків. Депозити юридичних осіб зросли в 1,15 рази і склали 33 млн гривень, депозити фізичних осіб зросли в 2,3 рази і склали 33 млн гривень. З початку 2001 року кількість клієнтів - фізичних осіб збільшилося на 59%, а корпоративних клієнтів - на 45%. У жовтні 2001 року Альфа-Банк почав реалізацію проекту по емісії власних міжнародних пластикових карт Visa International на Україні.
Найбільш великими клієнтами Альфа-Банку на Україні стали ЗАТ «АРС», ТОВ «Укрвуглемаш», ВАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Азот» (м. Черкаси), НПІГ «Інтерпайп», ВАТ «Сумське НПО ім. Фрунзе», ТД «Жидачівський паперовий комбінат», ВАТ «Насосенергомаш», ВАТ «Сумихімпром», ПІІ «Тнк-Україна», ВАТ «Запорізький завод феросплавів», ВАТ «Стаханівський завод феросплавів».
Успішно реалізуються власні інвестиційні проекти Альфа-Банку в області засобів масової інформації і фармацевтики, серед яких ЗАТ «Новий канал», ЗАТ «Наше Радіо», ЗАТ «Діорама» - видавець газети «Діорама плюс «Московський Комсомолець», ВАТ «Галичфарм».
У 2002 році в планы Альфа-Банку входить розширення своєї присутності в українських регіонах: відкриються філії в Донецьку, Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві, нові відділення в Киеві.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас