Експерт: Заява російських екологів про радіаційну забрудненість українських труб є елементом економічної боротьби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Заява російських екологів про радіаційну забрудненість українських труб є елементом економічної боротьби

105
Заява російській екологічній організації "Зелена хвиля" про радіаційну забрудненість українських труб є елементом економічної боротьби.
Таку думку РБК-Україна висловив аналітик компанії Dragon Capital Іван Харчук.
Експерт припустив, що діючи таким чином, російські трубні компанії чинять тиск на українських виробників. В той же час він підкреслив, що РФ не може заборонити експорт українських труб на вимогу екологів, оскільки для цього необхідно провести серйозні дослідження, результатом яких повинен стати висновок експертної організації. Але за фактом заяви контролюючими органами РФ може бути розпочате розслідування, сам факт якого вже впливатиме на постачання труб.
При цьому експерт нагадав, що в 2007 р. експорт українських труб в РФ виріс на 7%, головним чином за рахунок середніх та малих труб. В той же час експорт труб великого діаметру, які виробляє Харцизький трубний завод, скоротився на 15%.
Разом з тим Харчук вважає заяву екологів про виробництво українських труб з металобрухту, вивезеного з Чорнобильської зони, повністю неспроможною. "Українські металургійні компанії виробляють понад 40 млн. т сталі для чого окрім руди споживають близько 6-7 млн т металобрухту. Навіть якщо 10 тис. тонн незаконно зібрали в Чорнобилі, в чому я сильно сумніваюсь - оскільки подібна діяльність переслідується правоохоронними органами, і потім весь цей забруднений металобрухт потрапив саме в труби і десь "зафонив"… Це просто якийсь нонсенс", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас