Українські виробники зерна розпочнуть масові страйки, якщо уряд не скасує квотування на вивіз зерна. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські виробники зерна розпочнуть масові страйки, якщо уряд не скасує квотування на вивіз зерна.

Аграрний ринок
212
Українські виробники зерна розпочнуть масові страйки після травневих свят, якщо уряд не скасує квотування на вивіз зерна.
Про це на прес-конференції повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.
За його словами, до таких дій українських с/г виробників підштовхнуло те, що вони не можуть продати своє ж зерно, у зв'язку з чим несуть колосальні збитки. Козаченко додав, що сьогодні був написаний відкритий лист прем'єр-міністру України з вимогою скасувати квотування на вивіз зерна. Відзначив також, що на сьогоднішній день ведуться переговори з міністром економіки, щодо цього питання.
Козаченко додав, що країни, які вступили до СОТ, не можуть квотувати вивіз будь-якої продукції, яка виробляється в країні, зокрема с/г.
Він відзначив, що Україна має величезні перспективи, щодо виготовлення зернових. Так, на сьогоднішній день Україна може 100% закрити світові потреби по ячменю і може бути серйозним гравцем на ринку пшениці та кукурудзи, за умов розумної політики уряду. Президент конфедерації також додав, що цього року бюджетом України передбачено 60 млн грн для кредитування с/г виробників, однак на сьогодні жодної копійки вони не отримали з цієї суми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас