Фунт міняється роллю з доларом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт міняється роллю з доларом

Валюта
523
Американський долар і британський фунт поступово міняються ролями у своїй грі з євро.
Майже у всіх трьох випадках ключовими даними, що впливають на валюти, залишається інфляція. У ранкові години 16 квітня долар трохи призупинив свій зліт проти євро, а фунт залишається поблизу свого історичного мінімуму до долара.
Долар торгувався за курсом $1,5795 за євро о 13:50 у Токіо з $1,5790 увечері в Нью-Йорку. Напередодні американець різко зміцнився після публікації даних щодо цін виробників за березень та індексу Empire State за квітень. При цьому ціни виробників виросли вище очікувань, а от індекс ФРБ Нью-Йорка виявився позитивним, хоча очікувалося його негативне значення. Проти ієни курс у ранкові години також слабо змінюється. Долар торгувався по 101,68 ієн, але напередодні зміцнився до ієни на 0,7%.
Із британським фунтом справи йдуть трохи гірше. Фунт торгувався по 80,50 пенсів за євро, а напередодні досяг історичного мінімуму 80,64 пенсу за євро. Прогнози аналітиків зводяться до того, що шлях до подальшого зниження фунта майже вільний, тому що в Банку Англії залишається можливість подальшого зниження ключової ставки.
На всі три провідні валюти діє показник інфляції, що демонструє різні темпи зростання в єврозоні, Великобританії та США. Напередодні дані щодо США показали, що ціни виробників у США виросли на 1,1% у березні, хоча очікувалося, що вони підростуть лише на 0,6%-0,7%. На середу запланований вихід даних щодо споживчих цін в США та очікується, що вони виросли на 0,3% у березні.
Зростання інфляційного тиску в єврозоні давно обмежує дії ЄЦБ зі зниження ставки, але якщо воно також почне підсилюватися в США, то в схожій ситуації виявиться і ФРС. У Великобританії інфляція в березні склала 2,5% проти 3,5% у єврозоні, що залишає резерви для Банку Англії в зниженні ставки. Власне кажучи, зміни в очікуваннях ринку в США вже помітні. Відповідно до ф'ючерсів на рішення ФРС на Chicago Board of Trade, імовірність зниження ставки на 50 базисних пунктів на найближчому засіданні оцінюється в 28%, хоча ще напередодні вона становила 42%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас