Депутат "НУ-НС" пропонує ввести податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат "НУ-НС" пропонує ввести податок на нерухомість

Нерухомість
510
Депутат від фракції "Наша Україна-Народна самооборона" (НУ-НС) Геннадій Москаль пропонує ввести податок на нерухоме майно, що відрізняється від земельної ділянки (об'єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їхнього знецінювання та зміни їхнього призначення).
Як повідомила прес-служба Верховної Ради в середу, відповідний проект закону "Про податок на нерухоме майно (нерухомість), що відрізняється від земельної ділянки" (№2378) зареєстрований у парламенті 15 квітня 2008 року.
Відповідно до проекту, платниками податку будуть фізичні особи, у тому числі фізособи-підприємці, а також власники будинків, віднесених до житлового фонду відповідно до Житлового кодексу.
Об'єктами оподатковування, відповідно до проекту, повинні бути всі споруди, крім тих, що знаходяться у власності держави або територіальних громад, а також установ та організацій іноземних держав, які мають дипломатичний імунітет і привілеї відповідно до міжнародних договорів України.
Базою оподатковування пропонується вважати загальну площу об'єктів оподатковування, що визначиться на основі інформації органів, що реєструють права на нерухоме майно.
У проекті визначено, що ставки податку повинні встановлюватися органами місцевого самоврядування диференційовано залежно від адміністративно-територіального розташування і типу об'єкта оподатковування в розрахунку на рік у гривнях за 1 кв. м площі об'єкта оподатковування. При цьому податковим періодом для платників буде податковий рік (1 січня-31 грудня).
У той же час, передбачені пільги з податку, які можуть установлюватися органами місцевого самоврядування винятково у вигляді звільнення від оподатковування будинків загальною площею до 150 кв. м.
Проект передбачає, що органи місцевого самоврядування зобов'язані прийняти рішення щодо встановлення ставок податку і розміру пільг не пізніше двох місяців після вступу закону в силу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас