ПФТС знову просів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС знову просів

Фондовий ринок
144
Індекс ПФТС у понеділок за підсумками торгів знову знизився, втративши 21,47 пункту (2,24%) - до позначки 939,26 індексних пункту. Загальний обсяг торгів у системі склав 96,8 млн. грн. Найбільші обсяги торгів пройшли з паперами Ясинівського машинобудівного заводу (7,5 млн. грн.), Мегабанку (6,475 млн. грн.) і "Київенерго" (4,25 млн. грн.).
За словами брокера ІК "Конкорд капітал" Анастасії Назаренко, в цілому український фондовий ринок був ведений зовнішніми факторами. "Однієї із ключових новин стало призупинення президентом Віктором Ющенко приватизації чотирьох енергогенеруючих компаній, що підтвердило очікування ринку щодо того, що приватизація цих активів навряд чи відбудеться цього року", - відзначила вона.
У понеділок лідерами падіння серед компаній, які входять в індексний кошик ПФТС, стали акції "Дніпроенерго" ( - 8,17% зміна індексної ціни, +1,26% зміна котирування покупки) і Сумське НПО ім. Фрунзе" (-6,12% за індексною ціною, - 3,75 з котирувань покупки).
За словами фінансового аналітика компанії "Альфа капітал Україна" Дениса Шаврука, найбільше активно продавалися акції металургійного сектора: Єнакіївський метзавод, "Азовсталь", Алчевський меткомбінат втратили від 1-2% вартості в основному на тлі закриття позицій великими гравцями. "Також скорегувадися акції УкрАвто та Луцького автозаводу чекаючи негативних наслідків для автомобільної галузі після вступу України до СОТ", - відзначив він.
"Сьогодні падали 87% всіх паперів, тому лідерами падіння стали насамперед неліквідні компанії третього ешелону", - підкреслила Анастасія Назаренко. У другому та третьому ешелонах зросли тільки акції "Дніпробленерго" - на 0,63%.
Серед паперів блакитних фішок найбільше подешевіли акції "Укрнафти" (на 3,81%), "Київенерго" (3,18%) і концерну "Стирол" (3,18%). У той же час, за словами Назаренко, "Луганськтепловоз" виріс на 0,88%.
На думку Дениса Шаврука, в цілому позитива на ринку очікувати досить складно, тому що незважаючи на зростання роздрібних продажів у США вище очікуваного в першому кварталі, фінансові результати провідних корпорацій продовжують розчаровувати.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас