Країни G7 побоюються подальшого падіння долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G7 побоюються подальшого падіння долара

Валюта
1188
Уряди країн G7 підтримають американський долар, щоб зупинити падіння курсу.
За підсумками зустрічі у Вашингтоні глав центральних банків і міністрів фінансів країн G7 уперше з 2004 року була змінена тональність формулювань про ситуацію на валютному ринку.
"Із часу нашої останньої зустрічі час від часу спостерігалися різкі коливання курсів основних валют, і ми стурбовані тим, які наслідки це буде мати для економічної та фінансової стабільності", - говориться в заяві. Долар досить стабільно падає з 2002 року. З піка - 82,7 цента за євро - він упав до $1,59, а з 31 грудня 2007 року подешевшав до європейської валюти на 7,8%.
"Зміна формулювання (відносно валютного ринку) у комюніке відображає стурбованість, якої ми не зазнавали кілька років", - передає Інтерфакс-АФІ слова міністра економіки Італії Томассо Падоа-Скьоппа.
Міністр фінансів США Генрі Полсон підтвердив, що американський уряд продовжує наполягати на підтримці своєї валюти: "Я підтвердив у дуже сильних формулюваннях нашу прихильність сильному долару".
Втім, банкіри впевнені, що центробанки не будуть штучно підтримувати долар, що повинен перевищити планку 1,6 $/євро. Самі банки мають намір підвищувати депозитні ставки по євро і золоту, стимулюючи населення позбуватися від долара.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас