У БЮТ пропонують ввести на 2008 р глобальну тарифну квоту на імпорт в Україну 350 тис. тонн м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БЮТ пропонують ввести на 2008 р глобальну тарифну квоту на імпорт в Україну 350 тис. тонн м'яса

Аграрний ринок
205
Народні депутати Сергій Терьохін та Євген Сігал (обидва - фракція БЮТ) пропонують ввести на поточний рік глобальну тарифну квоту на імпорт 350 тис. тонн м'яса і субпродуктів при ставці ввізного мита 5%.
Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.
Відповідно до документа, претенденти на квоту і пов'язані з ними особи не можуть одержати більше 10% від установленого на кожен вид м'ясної сировини обсягу.
Передбачається, що квота буде розподілятися між підприємствами-переробниками м'яса яловичини та свинини і підприємствами-виробниками м'яса птиці і субпродуктів за умови, що вони мають власні переробні цехи.
Законопроект передбачає надання частини тарифної квоти Державному комітету державного матеріального резерву для формування інтервенційного фонду продовольства.
Відповідно до документа, ввезена в межах квоти м'ясна сировина не може містити геномодифіковані організми (ГМО).
Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на українсько-польському форумі 4 квітня заявила, що Кабінет міністрів має намір запропонувати парламенту затвердити закон, що дозволяє ввезти в Україну 350 тис. тонн м'яса без імпортного мита.
Раніше Народні депутати Євген Сігал та Олександр Ткаченко (фракція КПУ) внесли на розгляд парламенту законопроект, що припускає введення квоти на імпорт у країну 20 тис. тонн м'яса щомісяця до вступу України до Світової організації торгівлі. Документ, зокрема, припускав введення квоти на щомісячне ввезення 8 тис. тонн м'яса великої рогатої худоби (ВРХ), 10 тис. тонн свинини і 2 тис. тонн м'яса птиці.
Дефіцит м'яса і м'ясної продукції на поточний рік в Україні оцінюється в обсязі близько 200 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас