ДПАУ очікує суттєвого скорочення розкрадань ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ очікує суттєвого скорочення розкрадань ПДВ

Казна та Політика
203
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) очікує скорочення обсягу розкрадань податку на додану вартість (ПДВ) з 15% до 2-4% уже до кінця першого півріччя, повідомив заступник голови ДПАУ Сергій Чекашкін.
"Я оцінюю крадіжки ПДВ у розмірі 15% від загального збору та сподіваюся, що цей показник знизиться до європейських 4%, наприклад, як в Австрії", - сказав він на брифінгу в понеділок.
За його словами, в абсолютних цифрах очікується скорочення розкрадань ПДВ із 15-16 млрд грн на рік до 3 млрд грн.
За словами заступника голови ДПАУ, досягти такого результату податковій допоможуть, серед іншого, нові правила звітності підприємств по ПДВ.
Крім того, за даними С.Чекашкіна, заборгованість з відшкодування ПДВ до 14 квітня склала 8,072 млрд грн: обсяг простроченої більш ніж на 60 днів заборгованості скоротився до 3,663 млрд грн із 4,173 млрд грн на 1 січня.
Чекашкін також повідомив, що ДПАУ веде з Мінфіном дискусію щодо збільшення розміру бюджетного ресурсу для відшкодування ПДВ цього року. Податкова адміністрація очікує, що при перегляді держбюджету на 2008 рік ця сума буде збільшена (на сьогодні - 24 млрд грн), але поки остаточно не визначено, на скільки.
"Ми просимо побільше, Мінфін хоче поменше", - уточнив він
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас