Голова Світового банку закликав до боротьби зі зростаючими цінами на продукти харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Світового банку закликав до боротьби зі зростаючими цінами на продукти харчування

Казна та Політика
142
Президент Світового банку (СБ) Роберт Зеллік закликав негайно вжити усіх необхідних заходів для заборони зростання цін на продукти харчування, яке спровокував голод і насильство в низці країн, передає Associated Press.
Зеллік закликав уряди країн світу щонайшвидше виконати зобов'язання і надати до фонду Світової продовольчої програми ООН 500 млн дол. екстреної допомоги. При цьому він відзначив, що виділити гроші необхідно до 1 травня ц. р.
Голова СБ також навів приклад, ситуацію на Гаїті, де 9 квітня протестуючі проти підвищення цін на продукти харчування мешканці спробували взяти штурмом президентський палац у столиці країни р. Порт-о-Пренс. Акції протесту швидко переросли в сутички, під час яких загинули щонайменше 5 людей, десятки отримали поранення.
У поширеному напередодні у Вашингтоні комюніке Міжнародного валютного і фінансового комітету (керівна рада Міжнародного Валютного Фонду (МВФ)) повідомлялося, що нестабільність на світовому фінансовому ринку з осені минулого року зросла, тому кредитно-грошова політика країн G7 має бути спрямована на досягнення середньострокової цінової стабільності.
Голова МВФ Домінік Стросс-Канн на прес-конференції, що відбулася в неділю, заявив про те, що в першу чергу, зростання цін на продукти може відбитися на країнах, що розвиваються, а це може призвести до жахливих наслідків. За словами Стросс-Канна, необхідно вжити своєчасних заходів, щоб стримати інфляцію. Якщо ціни на продукти і надалі зростатимуть, сотні тисяч людей будуть приречені на голод, що зрештою призведе до порушення економічної системи і можуть бути повністю знищені всі досягнення останніх 10 років, заявив голова МВФ.
Нагадаємо, що 12-13 квітня ц.р. у Вашингтоні в рамках традиційних весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду і Світового банку (Spring Meetings) проходять засідання міністрів фінансів і голів Центробанків країн G7.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас