Американський фондовий ринок падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський фондовий ринок падає

Фондовий ринок
280
Протягом тижня американський фондовий ринок демонстрував зниження, в результаті чого основні фондові індекси показали зниження від 2 до 5 відсотків. Тиск на фондовий ринок у першу чергу зробили погані звіти діяльності багатьох великих компаній, що ще раз підтверджує уповільнення темпів економічного росту і можливе настання рецесії американської економіки. На думку експертів, найбільш складний період зараз наступив для транспортних компаній і компаній, які займаються перевезеннями, у зв'язку зі значним ростом цін на нафту та нафтопродукти.
Варто відзначити, що котирування цін на нафту на торгах у Лондоні і Нью-Йорку минулого тижня досягли історичних максимумів і поки не мають наміру знижуватися. Досить складним був минулий тиждень для авіакомпаній, у зв'язку з тими ж причинами - зростання цін на нафту, а також через перенесення термінів поставок і скасування рейсів у зв'язку з техоглядом.
За підсумками тижня найбільше зростання показав індекс S&P 500, що на початку тижня досяг максимального значення за останні 6 тижнів 1386 пунктів, але все-таки не зміг утримати зароблені позиції й знизився більш ніж на 5%. Індекс NASDAQ на початку тижня досяг максимальних цін за останні 3 місяці, але до кінця тижня також упав, втративши 70 пунктів або 3%. Найменше знизився індекс DJIA, що за підсумками тижня продемонстрував зниження на 2.2%. Найбільше фондовий ринок США втратив у ціні в п'ятницю.
Головною причиною цього зниження була публікація звіту General Electric про результати діяльності. На думку експертів, звіт GE був найгіршим за всю історію компанії. Звіт розчарував багатьох учасників торгів, які продали акції енергетичного гіганта, в результаті чого цінні папери впали за 1 день майже на 5 дол. або 13%. Після настільки негативного звіту від General Electric, аналітики очікують, що звіти про результати діяльності компаній JPMorgan, Johnson & Johnson, Caterpillar, Coca-Cola і United Technologies, які будуть опубліковані на цьому тижні, будуть такими ж невтішними.
Бондар Олександр
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас