Merrill Lynch: Інфляція становить найбільшу загрозу для ринків акцій emerging markets — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Merrill Lynch: Інфляція становить найбільшу загрозу для ринків акцій emerging markets

Казна та Політика
138
Інфляція загрожує ринкам акцій економік, що розвиваються, більше, ніж американська рецесія, оскільки процентні ставки, що ростуть, можуть негативно позначитися на споживчому попиті, вважають аналітики Merrill Lynch&Co.
"Попит і торгівля акціями на ринках економік, що розвиваються, більше орієнтовані на внутрішнього споживача, ніж на американський попит, - наводить агентство Bloomberg слова одного із провідних аналітиків Merrill Майкла Хартнетта. - Таким чином, можлива рецесія в США стане серйозною проблемою для ринків економік, що розвиваються, тільки в тому випадку, якщо вона дійсно сильно вдарить по доходах і цінах на товари широкого вжитку по усім світі. Ризик розвитку подібного сценарію, однак, набагато нижчий від ризику швидкого збільшення процентних ставок і зниження купівельної спроможності у зв'язку з інфляцією".
За даними М.Хартнетта, в 2008 році інфляція в країнах, що розвиваються, прискориться до 6,7% у порівнянні зі зростанням на 5,3% в 2007 році, що стане найшвидшим збільшенням цього показника з 2001 року. Зростаючі ціни на продовольство змусили аналітиків Merrill підвищити інфляційні прогнози на 2008 рік для всіх ринків економік, що розвиваються, крім Малайзії, Мексики та Аргентини.
Гірша ситуація спостерігається на ринках країн з найбільш високими інфляційними прогнозами на 2008 рік. The Hang Seng China Enterprises Index, у розрахунок якого входять так звані акції "Н" китайських компаній, знизився на 36% за період з листопада 2007 року аж до четверга, 10 квітня. Відповідно, інфляційний прогноз на 2008 рік для Китаю виріс до 6,9% у порівнянні з 4,2% у листопаді 2007 року.
За цей же період акції турецьких компаній подешевшали на 32%, а інфляційний прогноз аналітиків Merrill на 2008 рік для Туреччини збільшився до 8,2% з 6,3%.
При цьому, вважають економісти, економіки Китаю, Індії та Росії можуть протягом найближчих місяців піднести приємні сюрпризи, у числі яких - менші в порівнянні із прогнозованими показники інфляції.
Для Латинської Америки інвестори очікують не настільки істотного підвищення процентних ставок або навіть відсутність якого-небудь зростання цього показника з метою стримування споживчих цін. Особливу увагу аналітиків Merrill прикуто до Центральних банків Китаю і Бразилії
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас