Бернанке: Регуляторам потрібно посилювати нагляд над фінансовими ринками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Регуляторам потрібно посилювати нагляд над фінансовими ринками

Казна та Політика
408
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке вважає, що регулювальним органам необхідно зміцнювати нагляд над фінансовими ринками, щоб бути впевненими в достатності капіталів банків, повідомило агентство Bloomberg.
Методи обліку активів за поточними цінами періодично не спрацьовують, приводять до списань і термінового продажу активів, заявив Бернанке в Річмонді. Правила в основному вимагають від фірм оцінювати активи за поточними цінами, які можуть бути неадекватними, коли ринки не працюють належним чином, додав він.
Американські регулювальні органи, включаючи ФРС, почали проведення аналізу, чому їхньої заходи не привели до успіху і не запобігли найбільш болючій кредитній кризі із часів Другої світової війни.
"Регулювальні органи повинні прийняти норми, за якими фінансові інститути будуть мати капітал і резерви ліквідності, співмірні з їхньою схильністю несприятливим ринковим подіям", - сказав Бернанке.
За його словами, будь-які зміни в правилах бухобліку повинні бути зроблені з обережністю для того, щоб не завдати шкоди довірі інвесторів. Він відзначив також, що на засіданні "великої сімки", що почнеться в п'ятницю, представники країн G7 будуть обговорювати практику оцінки активів.
Як відзначив голова ФРС, капіталізація банківської системи США залишається гарною і достатність капіталу як і раніше досить гарна
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас