General Electric обвалила американські біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric обвалила американські біржі

Фондовий ринок
215
Американські фондові індекси закрилися зі значним зниженням через квартальний звіт, що розчарував, і прогнози від компанії General Electric (GE).
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average впав на 256,56 пункту, або на 2,0%, до 12325,42 пункту. “Високотехнологічний” Nasdaq Composite упав на 61,46 пункту, або на 2,6%, і закрився на позначці 2290,24 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зі зниженням на 27,72 пункту, або на 2,0%, на позначці 1332,83 пункту.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average упав на 2,2%, індекс широкого ринку S&P 500 впав на 2,7%, а високотехнологічний Nasdaq Composite впав на 3,4%.
General Electric у своєму звіті повідомила, що її операційний прибуток в I кварталі склав $0,44 на одну акцію, що виявилося нижче від оцінки аналітиків, опитаних FactSet, які прогнозували її на рівні $0,51 на акцію. Крім того, General Electric знизила власний прогноз свого прибутку за весь 2008 рік до діапазону $2,20-$2,30 на акцію, і за II квартал - до $0,53-$0,55 на акцію. Аналітики очікують, що прибуток компанії в II кварталі складе $0,58 на акцію, а за весь рік $2,43 на одну акцію.
Аналітики відзначають, що General Electric є одним з найбільших конгломератів, що працюють у різних галузях економіки. Тому результати її фінансової діяльності показові для інших компаній і дозволяють судити про ситуацію в різних секторах. Таким чином, зниження прогнозу прибутку такої великої компанії є поганим знаком для всієї економіки. Рішення компанії може говорити про те, що наслідки кредитної кризи можуть мати серйозні наслідки.
General Electric - уже не перша велика компанія, фінансові показники якої розчарували інвесторів за тиждень, що минув з моменту початку сезону квартальних звітів. Прибуток алюмінієвого гіганта Alcoa (AA) також не дотяг до очікувань аналітиків. А компанія Advanced Micro Devices (AMD) заявила про те, що її продажі в I кварталі виявилися нижчими від прогнозованих. Кур'єрська служба United Parcel Service Inc. (UPS) на минулому тижні теж знизила свій прогноз прибутку, ще довше затьмаривши загальну картину.
Акції General Electric обвалилися на $4,70, або на 13%, до $32,05. За акціями General Electric пішли папери більшості найбільших промислових компаній. Котирування акцій United Technologies (UTX), що виробляє ліфти Otis та авіадвигуни Pratt & Whitney, втратили $2,32, або 3,2%, і закрилися на позначці $69,53. Папери Honeywell (HON), найбільшого у світі виробника авіоніки, упали на $1,81, або на 3,1%, до $56,99.
Падіння на американських майданчиках прискорилося після того, як стало відомо про те, що значення індексу споживчої впевненості, що розраховується Мічиганським університетом, знизилося у квітні до 63,2 пункти в порівнянні з 69,5 пункту в березні. Індекс скотився до найнижчого рівня з березня 1982 року. Економісти, опитані MarketWatch, прогнозували значення споживчої впевненості на рівні 68,8 пункту.
Акції авіакомпанії Frontier Airlines Holdings Inc. (FRNT) впали на $1,09, або на 69%, до $0,48 після того, як вона оголосила про банкрутство. Авіакомпанія повідомила, що вона була змушена подати заявку на надання захисту від кредиторів після того, як компанія з обслуговування кредитних карток, що працює з Frontier Airlines, спробувала втримати за борги істотну частину грошей, отриманих за квитки авіакомпанії. Шон Менк (Sean Menke), президент і головний виконавчий директор авіакомпанії, відзначив, що авіакомпанія продовжить здійснювати польоти та пропонувати свої послуги.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що впали, перевищило число акцій, що виросли, у співвідношенні 3 до 1. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq склало 4 до 1. Обороти на NYSE були високими - 3,6 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали 1,8 млрд. акцій
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас