Куба прискорює процес передачі державного житла в приватну власність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куба прискорює процес передачі державного житла в приватну власність

Нерухомість
133
На Кубі офіційно оголошено про прискорення процесу передачі в приватну власність тисячам громадян житла, що належить державі.
Як повідомляє агентство Reuters, декрет, що був опублікований у п'ятницю 11 квітня, буде сприяти якнайшвидшій передачі у власність кубинців житла, наданого їм в оренду 20 років тому за місцем роботи.
Це, безумовно, є ще одним кроком на шляху реформ, які можуть підвищити рівень і якість життя на Кубі, що відбуваються там після того, як президент Рауль Кастро (Raul Castro) у лютому поточного року змінив на посаді глави держави свого легендарного старшого брата Фіделя Кастро (Fidel Castro). У рамках цих реформ були зняті обмеження заробітної плати і пільг для державних службовців, кубинцям дозволили селитися в готелях, відкритих колись лише для іноземців, купувати DVD-плеєри та іншу раніше заборонену побутову електроніку, і - з 14 квітня - вільно купувати стільникові телефони.
Перехід державного житла в приватну власність повинен був здійснюватися і за існуючими уже законами, але процес застопорився. Декрет, опублікований на веб-сайті Official Gazette не тільки спрощує бюрократичні кроки для надання права приватної власності на житло, але й дозволяє передавати будинки в спадщину.
За відомостями Reuters, на даний момент на Кубі немає як такого ринку житла, але люди можуть придбати житло через юридичний процес, названий “permute” (по-іспанськи “обмін”), у якому гроші передаються “під столом”. Але багато кубинців сподіваються, що під час реформ буде створена можливість купувати і продавати будинки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас