Найкращу пам'ятну монету Росії можна буде вибрати в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найкращу пам'ятну монету Росії можна буде вибрати в інтернеті

75
З 15 квітня по 25 травня 2008 року за допомогою інтернет-голосування можна буде взяти участь у виборі кращої пам'ятної монети Росії. На сайті Європейської конференції пам'ятних монет відбудеться голосування по більш ніж 80 пам'ятних монетах з дорогоцінних металів, що беруть участь у Другому міжнародному конкурсі пам'ятних монет "Монетне Сузір'я-2008".
Монета, що набрала максимальну кількість голосів, одержить спеціальний "Приз глядацьких симпатій". Крім того, серед учасників інтернет-голосування буде розіграний свій приз - пам'ятна монета з дорогоцінного металу. Крім того, за рішенням оргкомітету можуть бути передбачені додаткові номінації та призи.
В 2008 році свої монети на конкурс представили монетні двори Росії, Казахстану, Данії, Іспанії, Польщі, Фінляндії, національні банки Болгарії, Латвії, Литви, Вірменії, Киргизії, Білорусії, України, Придністров’я, а також компанія Coin Invest Trust (Ліхтенштейн). Остаточно переможці будуть визначені конкурсною комісією в шести основних номінаціях: "Монета року", "Золота монета року", "Срібна монета року", "Унікальне ідейне рішення", "Вдале художнє рішення", "Оригінальна технологія".
У конкурсну комісію ввійшли експерти найбільших музеїв Європи та Азії, представники відомих нумізматичних, аукціонних домів і салонів, спеціалізовані ЗМІ Росії і Європи. Переможці конкурсу "Монетне сузір'я-2008" будуть оголошені на Першій європейській конференції пам'ятних монет COINS-2008, що відбудеться в Санкт-Петербурзі 25-26 червня. Тут же буде вручений "Приз глядацьких симпатій".
"Монетне сузір'я" - єдиний конкурс, що проводиться на території Росії, пам'ятних монет. Його організатором є видавництво "Уотер Марко", що випускає журнал про ринок пам'ятних монет "Золотий червінець" і журнал про захищену продукцію "Водяний знак". У конкурсі "Монетне сузір'я-2007" брали участь 47 пам'ятних та ювілейних монет із країн СНД і Балтії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас