Голова ФДМ підтримує указ президента про призупинення приватизації енергокомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФДМ підтримує указ президента про призупинення приватизації енергокомпаній

Казна та Політика
127
Голова Фонду держмайна (ФДМ) Валентина Семенюк-Самсоненко підтримує дії президента України Віктора Ющенка, що своїм указом призупинив приватизацію в 2008 році чотирьох енергогенеруючих компаній.
"Те, що така приватизаційна політика уряду приведе до негативних соціальних та економічних наслідків, розуміє президент України", - сказала вона журналістам у п'ятницю.
На думку В.Семенюк-Самсоненко, на сьогодні уряд зосередився винятково на проведенні масового розпродажу державного майна, тоді як до приватизації необхідно підходити зі зваженою позицією.
Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко указом від 11 квітня 2008 року призупинив приватизацію енергогенеруючих компаній ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Західенерго", ВАТ "Центренерго" і ВАТ "Донбасенерго".
Указом, зокрема, зупинена дія постанови Кабінету міністрів №196 від 19 березня 2008 року і розпоряджень №367-р від 22 лютого і №478-р від 19 березня поточного року.
В указі відзначалося, що генкомпанії належать до об'єктів, які забезпечують життєдіяльність і мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.
Раніше уряд України включив пакети акцій теплових енергогенеруючих компаній ВАТ "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго" і "Центренерго" у розмірі 60%+1 акція в перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2008 році, і доручив передати їх ФДМ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас