Яценюк категорично проти спроб пов'язати інфляцію з діяльністю НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк категорично проти спроб пов'язати інфляцію з діяльністю НБУ

Казна та Політика
200
Національний банк України (НБУ) не має відношення до інфляційних процесів, що проходять у державі сьогодні, заявляє голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.
"Сьогоднішні інфляційні процеси ніяким чином не пов'язані з діяльністю Національного банку", - сказав він на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю, коментуючи виступ голови НБУ Володимира Стельмаха про стан грошово-кредитної політики в країні, а також виступ члена фракції Партії регіонів Миколи Азарова.
За словами Яценюка, "сьогодні Національний банк веде дуже зважену грошово-кредитну політику". На сьогоднішній день питання про те, що інфляція прив'язана до діяльності Національного банку, "взагалі не може стояти на порядку денному".
Коментуючи підняте під час обговорення питання, що стосується реформи НБУ, Яценюк сказав: "Бажано, щоб ми не торкалися брудними руками до системи Національного банку". Він нагадав, що відповідно до Конституції і законодавства України, Нацбанк є незалежним органом та управляється винятково правлінням і Радою НБУ.
На думку Яценюка, система банківського нагляду повинна залишатися в системі центрального банку. При цьому він висловив надію, що позицію відносно чільної ролі банківського нагляду будуть розділяти всі фракції парламенту.
Говорячи про причини інфляції в країні, Яценюк відзначив, що на її зростання вплинули різні фактори, починаючи з надмірного соціального навантаження, адміністративних форм регулювання. Спікер підкреслив, що темпи зростання інфляції є загрозливими для української економіки, і висловив надію на ефективні дії уряду та монетарної галузі влади щодо вирішення цього питання.
Яценюк в 2003-2005 р. працював на посаді першого заступника голови НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас