Ющенко призупинив приватизацію "Турбоатому" і КГЗКОРа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко призупинив приватизацію "Турбоатому" і КГЗКОРа

124
Президент Віктор Ющенко призупинив приватизацію низки об'єктів, які виставлені на продаж в 2008 році як першочергові. Про це мова йде в указі Глави держави від 11 квітня.
Указом припинена дія розпоряджень КМУ про приватизацію відкритих акціонерних товариств "Турбоатом", "Феодосійська суднобудівна компанія "Море", "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування" і Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.
В указі відзначається, що "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" і "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" забезпечують виготовлення і ремонт зброї та військової техніки, а отже, є підприємствами, які забезпечують обороноздатність держави і за статтею 5 Закону України "Про приватизацію державного майна" не підлягають приватизації
Приватизація "Турбоатома" і "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування" на переконання Президента ускладнить реалізацію Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, може привести до втрати Україною статусу провідної держави в сфері енергетичного машинобудування, спричинить загрозу економічної безпеки держави.
Відносно КГЗКОР, то, відзначає глава держави, Україна в цей час не має погодженої позиції із країнами, які інвестували в підприємство, щодо подальшого розпорядження майном цього підприємства. "Прийняття в односторонньому порядку рішення про приватизацію Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд може обумовити претензії іноземних держав щодо порушення Україною взятих зобов'язань", - переконаний Президент.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас