Генпрокуратура РФ має намір ввести цензуру інтернет-сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура РФ має намір ввести цензуру інтернет-сайтів

81
Для боротьби із злочинами на грунті расизму і націоналізму потрібно знов посилити ступінь відповідальності ЗМІ, узаконити норми відповідальності для Інтернет-сайтів, а також підсилити контроль держави за освітніми програмами в релігійних об'єднаннях.
Така думка Генпрокуратури, співробітники якої вже розробили поправки до відповідних законів і передали їх для ознайомлення думському комітету з безпеки.
Про поправки стало відомо на засіданні думського комітету з безпеки, присвяченому злочинам проти іноземців. Заступник генпрокурора Євген Забарчук направив не тільки профільну інформацію, але цілий пакет законодавчих напрацювань, зведених в єдиний законопроект.
Найбільша кількість профілактичних заходів передбачене для мережі Інтернет, заради якої в генпрокуратурі написали нову статтю для закону "Про протидію екстремістській діяльності". Якщо який-небудь матеріал, розміщений на якому-небудь сайті, буде визнаний судом екстремістським, доступ до цього матеріалу повинен бути перекритий.
Якщо який-небудь сайт дозволить собі неодноразове розміщення екстремістських матеріалів, то він буде закритий. Список екстремістських інтернет-матеріалів і сайтів регулярно публікуватиметься в ЗМІ. Провайдери зобов'язані будуть протягом місяця припинити обслуговування сайту, який буде в цьому списку.
Ефективність таких заходів викликає сумніви як у депутатів, так і у експертів.
Заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Сергій Гаврилов (КПРФ) звертає увагу на те, що законодавці при всьому бажанні можуть регулювати тільки сегмент Інтернету в доменній зоні RU, а "йти шляхом Китаю технологічно складно". "Тема дозріла для того, щоб на міжнародному рівні, хоч би в рамках програм обміну інформацією з протидії тероризму, поки між Євросоюзом і США, прийняти угоду про створення якогось координуючого органу, який би допомагав вирішувати цю проблему", - вважає депутат. Заступник голови комітету з безпеки Геннадій Гудков ("Справедлива Росія") висловився різко: "Знову пропонують гайки закручувати. Ми закручуємо, а ситуація все погіршується".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас