Несподіване падіння на товарних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Несподіване падіння на товарних ринках

Фондовий ринок
433
Вчора ситуація на фінансових ринках розвивалася досить зненацька, причиною чого було різке зміцнення курсу американського долара стосовно інших основних валют. Проти євро курс долара в першій половині дня демонстрував зміцнення, в результаті чого було досягнуто нового історичного максимуму на рівні 1.5910.
Попередній рівень рекордних цін був установлений у середині минулого місяця на 1.5900. Після досягнення нових максимумів курс EURUSD не зміг закріпитися вище 1.5900, і почав знижуватися високими темпами, тим самим, показавши зниження до кінця дня на 1.5725.
Зважаючи на те, що курс EURUSD є основним драйвером рухів на всіх інших фінансових ринках, це падіння призвело до сильного зниження котирувань на товарних ринках. У першу чергу варто відзначити падіння вартості нафти, також після досягнення історичних максимумів. На торгах у середу ціни на нафту одержали сильну підтримку завдяки публікації даних по запасах нафти й нафтопродуктів у Сполучених Штатах.
Дані показали зниження запасів нафти, а також бензину та опалювальної нафти більш ніж на 3 млн. барелів за тиждень до 5 квітня. Зниження запасів у кожному разі змусить Сполучені Штати поповнювати нафтові запаси, у зв'язку із чим, на очікуваннях підвищеного попиту з боку США, спекулянти своїми покупками привели до росту цін на нафту до рекордних рівнів. Зміцнення долара призвело до падіння цін на нафту з рекордних рівнів у середньому на 3 дол. за барель. На торгах у Лондоні ціни знизилися з рівня 109.90 до 106.90, але все-таки сьогодні нафта відіграла більшу частину втрачених позицій і на даний момент котирується на рівні 108.80.
Додатковий тиск на долар вчора зробили заяви міністра нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-наімі, який відзначив, що на світовому ринку зараз є достатні запаси нафти й у зв'язку із цим, він не бачить будь-яких причин для збільшення обсягів видобутку ”чорного золота” країнами ОПЕК. Все-таки, навряд чи подібні заяви можуть призвести до довготермінового падіння цін на нафту, тому що останнім часом сировинні ринки, і в першу чергу енергоносії, інвестори розглядають як найбільш вигідні й найменш ризикові активи для вкладення капіталу.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас