Янукович жив на широку ногу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович жив на широку ногу

Казна та Політика
604
В 2007 році Кабінет Міністрів Віктора Януковича на свої потреби витратив 261 мільйон гривень.
Бюджетні гроші йшли на відновлення автопарку, комфортні умови роботи і на боротьбу з "прослушкою".
Так, за даними офіційного звіту, урядовий автопарк торік поповнився 19 новими машинами, шість із яких - Мercedes-Benz S600L. За них було віддано близько 9 мільйонів гривень.
У списку покупок також значаться автопилососи по 4,5 тисячі гривень кожний, кондиціонери по 31 тисячі за штуку, а також убудований меблевий гарнітур для першої приймальні прем'єр-міністра. За нього держава заплатила майже 300 тисяч гривень.
Міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко зізнався, що завдяки щедрості Януковича, шикарними "мерседесами" зараз користуються члени уряду Юлії Тимошенко. Але хто саме, Крупко сказати не зміг.
Зате відомо, що в автопарку Кабміну зараз більше двох сотень машин, і тільки на їхнє заправлення торік витрачено близько 5 мільйонів гривень. Обслуговування престижних машин також обійшлося бюджету в копієчку. За бюджетні кошти Кабмін прикупив для своїх машин два пилососи.
Вартість кожного такого апарата - 4,5 тисячі гривень. Це при тому, що середня вартість автопилососа в магазинах побутової техніки - 300 гривень. Консультанти супермаркетів навіть не можуть припустити, який пилосос може коштувати майже тисячу доларів.
Більше стали витрачати чиновники і на страхування своїх транспортних засобів. В 2007 році ця цифра перевищила 1,1 мільйона (роком раніше - 877 тисяч гривень).
Про житло теж піклувалися
Торік Секретаріат Кабінету Міністрів також придбав 22 квартири для своїх співробітників. Їхня загальна вартість - 15 мільйонів гривень.
Крім житлових умов, чиновники Кабміну також займалися поліпшенням комфорту на роботі. На ремонт будівлі уряду торік було направлено 19 мільйонів гривень.
На капітальний ремонт кабінетів, коридорів і холів витрачено ще 12 мільйонів. Крім того, в 46 кабінетах будівлі уряду проведений частковий ремонт, пов'язаний із заміною віконних блоків і дверей. Чималі гроші також були витрачені на заміну ліфтів (понад 1,3 мільйони) у будівлі Кабміну.
Минулий Кабмін також поміняв у своєму офісі 56 кондиціонерів. Вартість одного такого "чуда техніки", відповідно до звіту Секретаріату уряду, становить 30 тисяч гривень. Консультанти магазинів побутової техніки відзначають, що кондиціонери престижних марок обходяться покупцям до 2 тисяч доларів.
Плата за таємність
У звіті Секретаріату Кабміну також зазначено й те, що минулий уряд не пошкодував майже 0,5 мільйона гривень на покупку кабіни "Гарант 5". Її спеціально створювали на замовлення Януковича. Будучи прем'єром, лідер "регіоналів" особливо турбувався проблемою "прослушки". Щоб убезпечити Януковича, Кабмін купив кабіну площею 10 квадратних метрів. Її конструкція - сталевий корпус, схожий на холодильник.
За словами Крупка, Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко на наради в таємну кімнату ніколи не ходив.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас