Порошенко вважає малоймовірною ревальвацію гривні в 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає малоймовірною ревальвацію гривні в 2008

Валюта
397
Голова Ради Національного банку Петро Порошенко вважає малоймовірної ревальвацію гривні в 2008 році. Про це Порошенко повідомив на зустрічі зі студентами Вінницького торгово-економічного інституту Київського національного торгово-економічного університету.
"НБУ не допустить ревальвації гривні на тлі високих інфляційних показників", - сказав він.
Порошенко додав, що в 2008 році курс гривні стосовно долара буде перебувати в рамках затвердженого на 2008 рік валютного коридору - 4, 95-5,25 гривень за 1 долар США.
"До кінця року НБУ не допустить проведення дефляційних трендів, а якщо з'являться такі передумови, то в нас достатнього золотовалютних запасів для того, щоб вплинути на ситуацію", - сказав він.
Порошенко зазначив, що збереження поточного курсу гривні щодо позитивно відображається на купівельній спроможності населення.
"У той час, коли в Україні рівень інфляції вже 7 місяців підряд перевищує 2%, інфляція в США не перевищує 4% на рік", - сказав він.
Як повідомляло агентство, НБУ має намір підтримувати стабільність курсу гривні з відхиленням не більш як 1-2% від офіційного курсу 5,05 UAH/USD.
Міжнародний валютний фонд рекомендує Нацбанку протягом найближчих двох-трьох років відмовитися від політики твердого регулювання курсу гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас