Експерти: Прямої залежності між рівнем інфляції і динамікою зростання вартості нерухомості нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Прямої залежності між рівнем інфляції і динамікою зростання вартості нерухомості нема

Казна та Політика
341
Прямої залежності між рівнем інфляції та динамікою зростання вартості нерухомості не простежується, вважає директор зі стратегічного розвитку і маркетингу девелоперської компанії "XXI Століття" (Київ) Максим Білоус.
"Рівень інфляції впливає на зміну вартості всіх товарів у країні і нерухомість не є винятком, хоча ринок нерухомості реагує на інфляцію повільніше від ринків споживчих товарів через свою інертність і цінові зміни можуть виявитися не відразу", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
За словами експерта, високі показники інфляції приведуть до збільшення собівартості будівництва, що спричинить збільшення вартості готової нерухомості.
При цьому М.Білоус відзначив, що факторів, що впливають на вартість нерухомості, безліч і інфляція - усього лише один з них.
"Зростання цін на нерухомість визначається, у першу чергу, співвідношенням попиту та пропозиції на конкретний сегмент нерухомості. Так, в 2007 році столичне житло бізнес-класу виросло на 28%, тоді як економ-класу - лише на 6,3%, у той же час інфляція склала 16,6%", - сказав експерт.
Президент ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" (Київ) Денис Костржевський, у свою чергу, відзначив агентству, що нерухомість дорожчає більш швидкими темпами, ніж інфляція, тому що громадяни, прагнучи убезпечити свої заощадження, вкладають їх у нерухомість, тим самим провокуючи її зростання.
"Ціни на нерухомість як і раніше будуть рости, - не такими темпами, як в 2006-2007 р., але обов'язково перекриють інфляцію. За моїми оцінками, подорожчання нерухомості за 2008 рік складе до 25%", - сказав він.
Компанія "XXI Століття", провідний український девелопер, працює на ринку нерухомості з 1999 року.
Із грудня 2005 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі (залучено $139 млн). У травні 2007 року компанія здійснила випуск євробондів і залучила $175 млн під розвиток проектів нерухомості в Україні.
ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" заснована у вересні 1998 року, займається будівництвом житла, будівництвом і реконструкцією офісних приміщень, спорудженням об'єктів соціальної інфраструктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас