Індекс ПФТС поки росте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС поки росте

Фондовий ринок
109
У вівторок індекс ПФТС продовжив зростання і за підсумками торгів виріс на 21,96 пункту (2,29%) - до позначки 978,96 індексних пункту. Загальний обсяг торгів у системі склав 190,3 млн. грн.
"Вчора торги на ПФТС відкрилися ростом, незважаючи на зниження більшості світових фондових індексів", - відзначив Роман Перепелиця, заступник генерального директора з торговельних операцій компанії "Юпрас Капітал". Лідерами з обсягів торгів стали акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (5,39 млн. грн.), Стаханівського вагонобудівного заводу (3,8 млн. грн.) і "Дніпоренерго" (3,4 млн. грн.).
За словами аналітика ІК "Національна інвестиційна група" Антона Павловського, у зв'язку із просіданням котирувань багато фішок зараз торгуються на дуже привабливі для покупки рівнях, і бажання деяких інвесторів не втратити розпродажні ціни подолало страх, спровокувавши як покупки менш упевнених гравців, так і закриття коротких позицій.
Акції "Дніпоренерго" подорожчали на новині про визнання Верховним судом недійсними рішень збори акціонерів від 27 серпня 2007 р., зокрема, про збільшення статутного капіталу енергокомпанії. "За результатами торгів акції "Дніпроенерго" додали в ціні на 13,13%, а Стаханівського вагонобудівного заводу - 4,38% на очікуванні проведення допемісії", - повідомив Роман Перепелиця.
Посередині торговельного дня піднялася хвиля фіксації прибутку, але вона протривала недовго, після чого покупки відновили. Серед паперів блакитних фішок також подорожчали акції Єнакіївського метзаводу (3,01%), "Західенерго" (0,98%), "Райффайзен Банк Аваль" (0,96%). У другому та третьому ешелонах подорожчали акції Північного ГЗКу - на 10,33%, "Галактону" - на 8,33%, "Дніпроспецсталі" - на 4,63%.
На думку учасників ринку, на цьому тижні буде переважати бічний рух без значних обсягів торгів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас