Експерти: Подальше падіння долара продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Подальше падіння долара продовжиться

Валюта
3273
Національна валюта США цього тижня трохи припинила своє падіння по відношенню до решти світових валют.
Проте, більшість експертів відзначають, що приводів для радості поки немає і подальше падіння долара продовжиться. Про це передає Reuters.
"Ми досі упевнені, що на валютному ринку продовжиться подальше падіння валюти США. Особливо якщо врахувати, що Федеральна резервна система (ФРС) США, швидше за все, продовжить цикл пониження облікової ставки", - відзначає валютний стратег Credit Suisse Олівер Десбаррес.
Річ у тому, що спроби американської монетарної влади захистити економіку від негативних наслідків кризи кредитів subprime шляхом зниження облікової ставки вже призвели до того, що минулого місяця валюта США опустилася до історичного мінімуму по відношенню до євро і до 12-річного мінімуму по відношенню до ієни. Причому, на даний момент, напередодні чергового засідання ФРС, ніхто не сумнівається, що цикл зниження облікової ставки продовжиться. Єдине, про що учасники ринку продовжують сперечатися – чи знизить ФРС ставку на 0,25 або на 0,5 процентного пункту.
Не поспішає рятувати ситуацію і американська влада. Більшість аналітиків відзначають, що якби ФРС США або Мінфін заявили, що країні необхідна корекція на валютному ринку, тоді ще можна б було говорити про швидке відновлення національної валюти США. Проте, наприклад, міністр фінансів США Генрі Полсон лише повторює, що країна веде "політику сильного долара". Причому, ця фраза вже цитувалася таку кількість разів, що багато учасників ринку почали сприймати її як сприяючу подальшому падінню долара, відзначають аналітики.
Заяви голови Федеральної резервної системи Бена Бернанке також не сприяють зростанню долара. Наприклад, минулого тижня він визнав, що економіка США знаходиться на межі рецесії, що лише призвело до подальшого зниження американської валюти. "Зараз здається вірогідним, що ВВП не дуже виросте, якщо виросте взагалі, в першій половині 2008 р. Більше того, цілком імовірно, що його зростання навіть виявиться негативним", - заявив Б.Бернанке. Якщо врахувати все вищесказане, стає зрозуміло, чому більшість аналітиків ставиться до американської валюти з таким песимізмом. "Я не думаю, що втручання монетарної влади розвинених країн зможе допомогти падаючому долару. Зараз, на тлі зростання побоювань щодо вступу економіки США до смуги рецесії, є всі підстави вважати, що долар США втрачає статус світової резервної валюти і що подальше падіння долара неминуче", - відзначає партнер FX Analytics Девід Гилмор.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас