Позиції металів на фондових ринках світу зміцнюються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позиції металів на фондових ринках світу зміцнюються

Банківські метали
239
За підсумками перших двох днів цього тижня позиції золота та інших цінних металів на фондових ринках світу трохи зміцнилися. Перебої з поставкою електроенергії на шахти в Африці стимулювали попит на золото і платину, поставки яких ведуться на міжнародні ринки.
Котирування дорогоцінних металів за підсумками торгів у понеділок і початку вівторка зміцнилися. Вартість всіх основних представників виросла, причому деякі показали дуже непогану та стійку тенденцію до подорожчання.
Поки тривають перебої в постачаннях електроенергії в ПАР, що впливає на видобуток платини і золота, котирування будуть підростати, але, цей фактор навряд чи довго зможе залишатися домінантою на ринку. Зважаючи на все, найближчим часом на ринок повинні прийти інші підтримуючі фактори, інакше дорогоцінні метали розгублять бадьорість та оптимізм. Хоча сьогодні вже з'явилася інформація про те, що МВФ продає золота зі своїх резервів на $11 млрд. Але експерти пов'язують цю акцію більше з економічною кризою в США. Казначейство США, що разом із МВФ розпоряджається золотими запасами, уже дало свою згоду на продаж такої великої партії золота, тепер очікується рішення щодо цього питання Конгресу.
Ризики закладаються, як не дивно, у фундамент. Дефіцит факторів внутрішнього ринку привів до того, що будь-які, навіть малозначимі новини гравці сприймають дуже добре і відпрацьовують як повноцінні. Сьогодні стало відомо, що велика канадська корпорація Yamana Gold приступила до розробки нового золоторудного родовища в одній із провінцій Аргентини. У її плани входить добувати на 15-23 тонни золота на рік більше, ніж це було дотепер, і при цьому, перші плоди роботи родовища заплановано одержати вже в третьому кварталі поточного року.
Понеділок став вдалим днем для промислових металів, за винятком нікелю. Дані про збільшення його запасів по усім світі опустили ціни більш ніж на 2%. Китай має намір збільшувати виробництво нікелю і далі, тому чекати істотного зростання цін на цей метал не доводиться.
Запаси міді, що враховують LME, почали рости, що поставило трейдерів у скрутне становище. З одного боку, великі покупки контрактів на метал хеджфондами і слабість долара повинні штовхати ціни нагору, з іншого боку - збільшення запасів може говорити про зниження попиту на фізичний метал. У результаті в понеділок лондонські торги вийшли дуже волатильними: ціни скакали від $8605 до $8744 за тонну. У підсумку котирування прийшли до рівнів $8640-8660 за тонну. В інших технічних металах, за винятком нікелю, що подешевшав, сильних рухів не було.
Золото завершило торги в спотсекції за ціною $920,80 за тройську унцію. Срібло закрилося на позначці ціни $18,06 за унцію. Вартість міді на LME до закриття склала $8730 за тонну. Вартість нікелю на LME склала $28285 за тонну. Вартість спотового контракту на алюміній склала до закриття на LME $2907 доларів за тонну. Вартість контракту на цинк склала до закриття $2362 за тонну. Вартість свинцю в спотсекції склала до закриття $2950 за тонну.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас