МВФ продає частину своїх золотих запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ продає частину своїх золотих запасів

Банківські метали
319
Міжнародний валютний фонд, або МВФ, планує продати деяку частину власних золотих запасів у рамках радикального плану зміцнення своїх фінансів, що зазнають труднощів.
Про це у вівторок 8 квітня повідомила інформаційна служба ВВС.
За відомостями ВВС, МВФ сподівається зібрати на продажі 12,97 млн. унцій золота, або 12% від загального обсягу своїх запасів, не менше $6 млрд., оскільки ціни на золото останнім часом виросли, а роль МВФ як банку для економік, що зазнають труднощів, скорочується, і йому необхідно знайти інші джерела фінансування.
За словами голови МВФ Домініка Стросса-Кана, рішення про продаж золота - це “важкий, але необхідний вибір”, що дозволить фонду провести модернізацію та одержати “солідну фінансову підставу”. “Даний крок дозволить фонду залишитися незалежною, практичною, і динамічною міжнародною організацією, що сприяє взаємодії на світовому рівні і докладає зусилля до забезпечення фінансової стабільності і добробуту кожного”, - сказав він.
За відомостями ВВС, угода із продажу золота повинна бути схвалена Конгресом США і представниками 185 країн, що є членами МВФ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас