ЄЦБ не ризикне знизити облікову ставку цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не ризикне знизити облікову ставку цього тижня

Валюта
283
Під час майбутнього засідання керівництва Європейського Центробанку ЄЦБ, не можна, щоб було ухвалено рішення про зміну дисконтних ставок за образом і подобою Федеральної резервної системи США, вважають деякі аналітики, на яких посилається Agence France Presse.
За прогнозами, ЄЦБ не відмовиться від своєї обережної тактики і залишить без зміни відсоток по кредитах на рівні 4.0%, не злякавшись навіть того, що останні кроки ФРС ще більше підвищили курс євро відносно долара. Всупереч всім потрясінням на фінансових ринках і небувалій активності ФРС, європейські банкіри, що задають тон у єврозоні, що включає в себе 15 держав ЄС, затято не змінювали дисконтну ставку.
Зараз надто "твердий" євро створює усе більше проблем для європейських експортерів, що поставляють товар у регіони, де розрахунки ведуться в американських доларах. На цьому тлі і з'явилися пропозиції переглянути підхід ЄЦБ до дисконтної ставки.
Проти зміни ставки діє інший фактор, про який повідав аналітик Citi Хосе Алсола: "Інфляційний сплеск, викликаний збільшенням ціни на продовольство, що почався ще влітку минулого року, але який підсилився в нинішньому березні, став великою перешкодою для ЄЦБ на шляху до зміни своєї політики".
З урахуванням всіх обставин, "ЄЦБ залишить дисконтну ставку незмінною", переконаний економіст Мікаель Шуберт із Commerzbank.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас