Долар міцніє в очікванні "хвилинок" ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар міцніє в очікванні "хвилинок" ФРС США

Валюта
2932
Долар зміцнів на азіатських торгах 7 квітня проти ієни і євро на очікуванні, що протокол США покаже зниження агресивного настрою ФРС США щодо зниження ставки в майбутньому.
Інфляція і деяка стабілізація на кредитному ринку обмежують свободу центральному банку США в його настроюванні ключової ставки під потреби економіки.
Американська валюта зміцнювалась до 102,45 ієн станом на 14:03 за Токійським часом з 101,47 ієн увечері 4 квітня в Нью-Йорку. Долар також підсилив свої позиції проти євро до $1,5668 з $1,5737 увечері в п'ятницю. Фунт також ослабнув під тиском долара до $1,9897 з $1,9932.
Dollar Index, що порівнює американську валюту до шести валют основних торговельних партнерів, виріс до 72,231 пункту з 72,021 увечері в п'ятницю. Найнижче значення по індексу було зафіксовано 17 березня на позначці 70,698 пункту, коли курс до євро перебував на рекордному мінімумі в $1,5903.
На євро також чиниться тиск після заяв 5 квітня міністрів фінансів і центральних банкірів Європи про те, що проблеми на кредитному ринку ставлять під сумнів економічне зростання у єврозоні. Причому проблеми можуть тривати аж до 2009 року.
Настільки негативний прогноз по економіці єврозони спонукує трейдерів грати проти європейської валюти. Євро ослабнув до фунта до 78,78 пенсів з 78,94 увечері в п'ятницю. Лише проти ієни євро виглядає сильніше. Японська валюта ослабнула до 160,58 ієн з 159,69 ієн за євро.
Останнім часом все частіше звучать висловлювання щодо обмежених можливостей ФРС США щодо подальшого зниження ставки. Декілька президентів федеральних резервних банків США привселюдно заявляли про те, що ФРС уже повинна задуматися про те, що ставка майже зрівнялася з темпами інфляції, що створює загрозу виходу з-під контролю цін. Втім, ринок все-таки очікує значного зниження ставки на найближчому засіданні. Відповідно до ф'ючерсів на ставку ФРС на Chicago Board of Trade, імовірність зниження ставки на 50 базисних пунктів становить 36% проти 20% у п'ятницю. Імовірність зниження на 25 базисних пункту оцінюється ринком в 64%, хоча ще в середині минулого тижня вона перебувала на рівні 88%.
Для ієни на майбутньому тижні очікується рішення Банку Японії. Очікується, що на засіданні 9 квітня центральний банк збереже ставку на рівні 0,5%, хоча уповільнення темпів зростання в Країні сонця, що сходить, підвищує ймовірність пом'якшення грошово-кредитної політики. За оцінкою JPMorgan Chase & Co. (JPM), ринок оцінює ймовірність зниження ставки Банку Японії під кінець року на рівні 59%. Минулого тижня ця ймовірність становила 55%.
Втім, до виходу протоколу ФРС США 8 квітня ринку потрібно ще оцінити виступ міністра фінансів Генрі Полсона, а також низку макроекономічних даних по Європі, включаючи промислове виробництво в Німеччині за березень. Проте, долар помітно підсилює свої позиції останнім часом, активно пручаючись спробам до його продавлювання вниз, хоча негативні прогнози аналітиків різних інвестиційних банків обіцяють йому прогулянки до позначки $1,65 за євро, або навіть до $1,70.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас