Словаччина має намір увійти до єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина має намір увійти до єврозони

Валюта
131
Словаччина може стати другою країною в Східній Європі, яка приєднається до зони євро.
Як повідомив журналістів єврокомісар з питань економіки і кредитно-грошової політики Хоакин Альмунія, остаточне рішення з цього питання буде ухвалено 7 травня 2008 року.
Фінальна відповідь на питання, чи готова Словаччина до переходу на євро, повинна дати інформація по ключових економічних питаннях цієї країни, яка буде опублікована вже в найближчі тижні. Після цього стане ясно, чи виконала Братислава всі пред'явлені ЄС вимоги, повідомляє Associated Press.
Якщо 7 травня рішення про входження Словаччини в єврозону буде дійсно ухвалено, то вже в 2009 році валюта єдиної Європи замінить місцеву крону, що замінила крону Чехословакії після проголошення республікою незалежності в 1993 році.
В даний час євро ходить в Австрії, Бельгії, Греції, Ірландії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Люксембурзі, Германії, Португалії, Фінляндії, Франції, Словенії, на Кіпрі і Мальті.
Варто відзначити, що в цілому в ЄС вельми скептично відносяться до введення в євро в країнах, які приєдналися до Союзу в останніх 10 років. Існують великі сумніви, що колишні члени соціалістичного табору дійсно зуміли надолужити відставання від держав Західної Європи. Багато в чому з цим пов'язано, що "право на євро" поки не отримали такі країни як Чехія або Угорщина.
Разом з тим варто відзначити, що далеко не всі "старі" члени ЄС погодилися ввести у себе єдину європейську валюту. Як і раніше відмовляються від цього кроку Швеція, Данія і Великобританія, не охочих об'єднувати свої фінансові системи з сусідами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас