МВФ вимагає від Таджикистану повернути 23,5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вимагає від Таджикистану повернути 23,5 млн євро

Валюта
139
Міжнародний валютний фонд вимагає від Таджикистану повернути 23,5 млн євро, які були отримані у вигляді позики, наданої на підставі явних невірних даних. Представники МВФ повідомили Бі-бі-сі про те, що це "один з самих волаючих випадків такого роду в історії організації".
Національний банк Таджикистану раніше офіційно повідомив, що має в своєму розпорядженні золотовалютні резерви у розмірі 500 млн дол., тоді як насправді їх сума складала лише 115 млн дол.
Нацбанк Таджикистану визнав факт дезінформації, проте мотивував і виправдовував свої дії гострою потребою в грошах, за допомогою яких можна було б врятувати сільське господарство, що постраждало від суворої зими. Глава Нацбанку Таджикистану Шаріф Рахимзаде вказав на те, що в європейських країнах уряд "платить фермерам по три долари на день за кожну корову", а у Таджикистану такої можливості немає.
Нинішня зима в Таджикистані виявилася однією з найхолодніших за останні півстоліття. Зниження сільськогосподарського виробництва, що доповнило зростання світових цін, привело до значного подорожчання продуктів харчування. На думку деяких міжнародних експертів, одній з самих бідних країн Центральної Азії загрожує соціальна катастрофа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас