Фактор попиту може стати ключовим на ринку золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фактор попиту може стати ключовим на ринку золота

Банківські метали
531
Ціна на золото в п'ятницю трохи виросла завдяки падінню курсу американського долара відносно основних валют, повідомляє MarketWatch.
За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, червневий контракт на постачання золота подорожчав на $3,60, або на 0,4%, до $913,20 за тройську унцію. А от за минулий тиждень ціна на золото впала на $23,30, або на 2,5%.
Липневий контракт на постачання платини злетів на $17,60, або на 0,9%, до $2030,50 за тройську унцію. Травневий контракт на постачання срібла виріс на $0,27, або на 1,5%, до $17,75 за тройську унцію. Травневі ф'ючерси на постачання міді закрилися зі зростанням на $0,05, або на 1,3%, на позначці $3,95 за фунт. Червневий контракт на постачання паладію впав на $3, або на 0,7%, до $444,40 за тройську унцію.
Курс долара в п'ятницю пішов униз після публікації даних про рівень зайнятості і безробіття в Сполучених Штатах. Як повідомило у своєму звіті міністерство праці США, число робочих місць у виробництві та у сфері послуг у США в березні впало на 80 тис. Це найбільш серйозне падіння з березня 2003 р. Зниження числа робочих місць триває вже третій місяць підряд. Консенсус-прогноз економістів припускав зниження зайнятості на 60 тис. робочих місць. З початку цього року число робочих місць у США впало вже на 232 тис. На думку аналітиків, такі дані можуть свідчити про те, що економіка США вступила у фазу рецесії. При цьому рівень безробіття виріс до 5,1%, що є найвищим показником з вересня 2005 р.
Настільки негативні дані тиснуть на Федеральну резервну систему при розгляді питання щодо розміру процентної ставки по федеральних фондах наприкінці цього місяця. Аналітики вважають, що Комітету з операцій на відкритому ринку прийдеться знизить ставку на 0,25-0,5 процентного пункту. В остаточному підсумку, вважають аналітики, процентна ставка в США впаде до 1,5%, що вкрай негативно позначиться на доларі.
Вихід цього звіту сильно розгойдав валютний ринок. Курс долара різко впав, потім відбулася невелика корекція, а потім американська валюта знову зазнала втрат. В остаточному підсумку, індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара відносно кошика із шести основних валют, знизився на 0,1% до 72,09.
Тим часом, негативний розвиток ситуації в економіці США може зробити і зворотний ефект на ринку золота. Рецесія в США може привести до скорочення попиту на "жовтий метал", і навіть подальше зниження курсу долара не зможе втримати ціни на золото від зниження. Поки важко вгадати подальший розвиток подій, але експерти вважають, що фактор попиту незабаром займе домінуюче становище, особливо якщо спад у Сполучених Штатах почне поширюватися на Японію і Європу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас