ЄС закликає до стриманості в сфері зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликає до стриманості в сфері зарплат

Казна та Політика
259
Міністри фінансів і голови центробанків країн Європейського союзу закликали уряди, роботодавців і профспілки не вести переговори про підвищення зарплат, через яке інфляція може піднятися до рекордних рівнів, і в найгіршому становищі опиняться найбідніші шари суспільства, повідомляє Financial Times.
На нараді в Словенії вищі посадові особи єврозони зробили виняток для Німеччини, відзначивши, що недавнє щедре підвищення зарплат у цій країні було виправданим, тому що мільйони працівників пережили тривалий період, протягом якого зарплати не росли.
У перерахунку на рік інфляція в 15 країнах єврозони, за оцінками, виросла в березні до 3,5%, тобто рекордного рівня 16 років, що значно перевищує встановлену Європейським центробанком норму близько 2%.
Зростання цін було одним з факторів угоди, підписаної в понеділок у Німеччині, де 1,3 млн. бюджетників, включаючи медсестер, сміттярів і працівників громадського транспорту, одержали підвищення зарплат на 8%, розтягнуте на два роки. Раніше цього року зарплата машиністів поїздів була піднята на 11%, а працівників сталеливарної галузі - на 5,2%.
Президент Європейського центробанку Жан-Клод Тріше, коментуючи німецькі угоди, заявив: "Ми рекомендуємо помірність усім без винятку. На даному етапі я сказав би, що будь-яка країна, що побажала повторити те, що було зроблено в Німеччині, зробить величезну помилку, оскільки жодна країна не перебуває в такому становищі, як Німеччина".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас