Падіння долара оживило інтерес інвесторів до золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння долара оживило інтерес інвесторів до золота

Банківські метали
298
Ціна на золото в середу 2 квітня виросла завдяки падінню курсу американського долара відносно основних валют, повідомляє MarketWatch.
За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, червневий контракт на постачання золота подорожчав на $12,40, або на 1,4%, до $900,20 за тройську унцію. Під час торгів вартість тройської унції золота піднімалася до $903.
Липневий контракт на постачання платини злетів на $26,80, або на 1,4%, до $1964,60 за тройську унцію. Травневий контракт на постачання срібла виріс на $0,29, або на 1,7%, до $17,18 за тройську унцію. Травневі ф'ючерси на постачання міді закрилися зі зростанням на $0,81, або на 1,8%, на позначці $3,88 за фунт. Червневий контракт на постачання паладію впав на $4,85, або на 1,1%, до $443,75 за тройську унцію.
Частину дня долар демонстрував зростання на тлі сприятливих економічних даних зі США. Відповідно до звіту ADP, кількість зайнятих у приватному несільськогосподарському секторі США в березні збільшилася на 8000 у порівнянні з попереднім місяцем. Якщо до даних звіту ADP додати близько 25 тис. нових робочих місць, створених урядом, то загальне число зайнятих у несільськогосподарському секторі в США в березні виросло на 33 тис., що значно краще від очікуваного на Wall Street падіння числа зайнятих на 60 тис.
Причиною зміни ситуації на валютному ринку і ринку золота став виступ голови Федеральної резервної системи Бена Бернанкі (Ben Bernanke) у Конгресі США, де він заявив, що проблеми в житловому секторі, зростання безробіття і скорочення споживчих витрат можуть привести до рецесії. Це перше офіційне зізнання голови Федеральної резервної системи в тому, що американська економіка може бути піддана спаду.
Коментарі голови монетарної влади США негативно позначилися на курсі американського долара. Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара відносно кошика із шести основних валют, знизився на 0,25% до 72,33.
Короткострокові прогнози аналітиків щодо ситуації на ринку золота орієнтовані на можливість негативної корекції. не виключено, що вартість золота протестує психологічно важливий рівень $850 за тройську унцію
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас