Долар знижується до євро в очікуванні статистики зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знижується до євро в очікуванні статистики зі США

Валюта
443
Долар знижується до євро в середу в очікуванні статистики щодо зайнятості зі США, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:08 курс долара до євро знизився до $1,5664 з $1,5614 у вівторок, коли він підскочив на 1,1% на заяві банків UBS і Lehman Brothers про намір залучити кошти у сумі $19 млрд.
У середу на долар може вплинути статистика щодо зайнятості і промвиробництва. Як очікується, ADP Employer Services повідомить у вівторок про скорочення в приватних компаніях 45 тис. робочих місць у березні. Замовлення промислових підприємств США в лютому зменшилися минулого місяця на 0,8%, прогнозують опитані агентством Bloomberg економісти. Крім цього ринок чекає виступу голови ФРС Бена Бернанке в об'єднаному комітеті з економічних питань Конгресу США.
"Ринок сконцентрувався на даних щодо безробіття та очікує, що вони будуть негативними, - говорить Марк О'салліван з Currencies Direct. - Статистика ADP випереджає доповідь міністерства праці, що виходить у п'ятницю, і інвестори вважають її свого роду показником тенденції". На його думку, долар може впасти до $1,6 за євро.
Крім того, зміцненню євро сприяла статистика про ціни виробників у країнах єврозони. У лютому вони виросли на 5,3% щодо того ж місяця минулого року, що стало рекордним збільшенням за останні 18 місяців, повідомило Статистичне управління Європейського союзу. Аналітики в середньому очікували підвищення на 5,2%.
Причиною прискорення інфляції стало збільшення вартості енергоресурсів і продуктів харчування.
"Ціновий тиск у виробничому ланцюжку залишається дуже сильним, - відзначає економіст Lehman Brothers у Лондоні Гьяда Гьяні. - Це через енергоресурси і деякі продукти харчування. Обидва ці компоненти в лютому знову показали досить сильне зростання".
Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до валют шести найважливіших торговельних партнерів США, опустився до 72,389 пункту з 72,563 у вівторок.
Як показує торгівля ф'ючерсами на базову процентну ставку Федеральної резервної системи (ФРС) США, трейдери знизили оцінку ймовірності її зниження у квітні на 0,5 процентного пункту до 24% проти 52% днем раніше. Шанси на скорочення на 0,25 процентного пункту становлять 76%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас