Експерт: Пік кризи світової фінансової системи пройдено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Пік кризи світової фінансової системи пройдено

457
Бурхливе зростання на американському та японському фондових ринках, свідчить про те, що пік кризи світової фінансової системи пройдено і питання її виживання знято.
Таку думку РБК-Україна висловив начальник аналітичного департаменту компанії Concorde Capital Костянтин Фісун.
Експерт відзначив, що на фондовий ринок зробили вплив два чинники. "По-перше, зміна менеджменту найбільшого швейцарського банку UBS була дуже сприятливо сприйнята ринком, крім того банк заявив про намір вийти і привернути капітал. По-друге, американський інвестиційний банк Lehman Brothers успішно провів розміщення цінних паперів на суму 4 млрд дол., тим самим довівши що він може дійсно забезпечувати ліквідність", - вважає він. Ці успішні дії двох найбільших світових банків підвищили рівень довіри ринку до фінансової системи, підкреслив експерт.
Разом з тим Фісун вважає, що поки рано говорити про закінчення масштабної кризи на світових фондових ринках. "Говорити про те, що криза добігає кінця, мабуть, передчасно, оскільки темпи зростання економіки США сповільнюються і ситуація в Європі є також вельми непростою з фундаментальної точки зору", - підкреслив він.
Торкнувшись ситуації на українському фондовому ринку, експерт відзначив, що він випробував незначний зовнішній вплив через відтік капіталу. "Інвестори забирають гроші з фондів, природно розпродаються активи в т.ч. і в Україні. Але я думаю, що якщо якась стабілізація спостерігатиметься, то ми можемо чекати новий приплив капіталу. Але вже сьогодні з ранку ми бачимо, що на українському ринку активи купуються досить активно", - резюмував Фісун.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас