Демонтаж "Троїцького" відновиться в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демонтаж "Троїцького" відновиться в травні

87
Київська міська державна адміністрація планує відновити знесення Торгово-розважального центру "Троїцький" перед Національним спортивним комплексом "Олімпійський" 1 травня. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко сьогодні під час засідання в міськадміністрації.
"Нам вдалося одержати оцінку вартості "Юджина" з урахуванням очікуваних витрат. У нас є можливість сісти за стіл переговорів, щоб наблизитися до суми", - сказав він. При цьому Голубченко не уточнив, про яку саме суму мова йде, пославшись на те, що її розмір буде обговорюватися комісією в середу о 15.30. До складу комісії ввійдуть представники Міністерства економіки, Міністерства з питань сім'ї, молоді та спорту, Федерації футболу України, Управління Фонду держмайна і КМДА.
Він також повідомив, що буде просити Кабмін видати окреме розпорядження для затвердження розміру компенсації ВАТ "Юджин". "Таку суму як 100 або 150 млн. доларів не може одна особа затверджувати", - сказав Голубченко.
Він також нагадав, що існує заборона на знесення будинку від Міністерства регіонального розвитку та будівництва, що вимагає розробити і затвердити проектно-кошторисну документацію щодо демонтажу будинку, у тому числі детальний проект розбору конструкцій із проведенням комплексної державної експертизи. За його словами, ця процедура буде завершена у квітні поточного року, а проект демонтажу будинку він доручив розробити протягом 10 днів.
Після затвердження суми компенсацій ВАТ "Юджин" буде розглянуто питання виділення компанії земельної ділянки в Голосіївському районі біля ВДНГ.
Демонтаж "Троїцького" почали 20 березня з розбору недобудованого другого поверху та виконували його як аварійні роботи. У свою чергу Міністерство регіонального розвитку та будівництва України заборонило зносити ТРК "Троїцький" без проектної документації.
Тим часом УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК "Олімпійський" матчів Євро-2012, якщо не буде демонтований торгово-розважальний центр "Троїцький" перед стадіоном.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас