Банк "Аваль" виплатив понад 160 млн. грн. фізичним особам — кредиторам банку "Україна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Аваль" виплатив понад 160 млн. грн. фізичним особам — кредиторам банку "Україна"

Кредит&Депозит
88
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» виплатив за період з 5 по 17 липня р. 161,3 млн. грн. (88 проц.) заборгованості більш ніж 36 тис. фізичних осіб — кредиторів, чиї внески чи платежі виявилися заблокованими в зв'язку з початком процедури ліквідації банку «Україна».
Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на заступника директора департаменту роздрібного бізнесу АППБ «Аваль» Світлану Черкай.
Найбільші обсяги виплат кредиторам банку «Україна» були проведені, як повідомила С. Черкай, у відділеннях Полтавської (18 млн. грн., 4,6 тис. фізосіб), Донецької (11млн. грн., 2,3 тис. фізосіб), Сумський (11,4 млн. грн., 2,9 тис. фізосіб), Запорізької (10 млн. грн., 2,7 тис. фізосіб), Житомирської (9 млн. грн., 2,2 тис. фізосіб), Черкаської (8,6 млн. грн., 2,5 тис. фізосіб) обласних дирекцій і Кримської республіканської дирекції АППБ «Аваль» ( 9 млн. грн., 2 тис. фізосіб).
За її словами, за 10 днів з початку виплат свої внески і кошти в платежах, заблоковані в зв'язку з процедурою ліквідації банку «Україна», у банку «Аваль» одержали 35,5 тис. кредиторів «України» — фізичних осіб на загальну суму близько 160 млн. грн., з яких 65 проц. були залишені фізособами на депозитних рахунках у банку «Аваль».
За перші три дні з початку виплат, нагадала С. Черкай, банк «Аваль» повернув заборгованість банку «Україна» більш ніж 20 тис. чоловік, що склало 40 проц. фізичних осіб, визначених у реєстрі кредиторів, затвердженому Національним банком.
АППБ «Аваль» почав виплачувати заборгованість фізичним особам — кредиторам банку «Україна» 5 липня н.р. Днем раніше Нацбанк України в повному обсязі перерахував банку «Аваль» кошти, що належать кредиторам банку «Україна» — фізичним особам першої черги.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас