Уряд України оприлюднив перелік роздрібних мереж, що підписали з ним меморандум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України оприлюднив перелік роздрібних мереж, що підписали з ним меморандум

Казна та Політика
479
Меморандум про взаєморозуміння з Кабінетом міністрів, що припускає обмеження 10% торговельної націнки при продажі соціально значимих продовольчих товарів, підписали роздрібні мережі "Фоззі-Груп" ("Фоззі", "Сільпо", "Фора", "Бумі-маркет"), "Фуршет", "Велика Кишеня", "Метро Кеш енд Кері Україна", "Еко-маркет", "О'кей" і "Білла".
Як повідомило Міністерство економіки в понеділок, під укладеним на минулому тижні документом підписалася також "Національна асоціація розвитку торгівлі та сервісу".
Від імені уряду меморандум підписав міністр економіки Богдан Данилишин.
"Ми готові створювати такі умови, які будуть вигідні і взаємоприйняті для розвитку торговельних мереж у цілому, так і розвитку бізнесу, що працює в сфері сільськогосподарського виробництва і переробки сільгоспсировини", - цитує прес-служба міністра.
Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що роздрібні торговельні мережі ставлять цінову націнку на продукти в розмірі до 50% і навіть вище. За її словами, їхнє рішення обмежити її на окремі товари 10% є добровільним, однак уряд буде ретельно контролювати дотримання цього показника.
Перелік соціально значимих товарів поки не оприлюднений.
Крім того, Антимонопольний комітет України (АМКУ) на минулому тижні порушив справи за фактами зловживання монопольним становищем на київському ринку мережами "Фуршету", "Велика Кишеня" і "Фоззі". За даними комітету, ці супермаркети укладали з постачальниками продовольчих товарів договори, що містять дискримінаційні дії. Зокрема, вони пропонували консультаційні, маркетингові та інші платні послуги, за надання яких з постачальників стягувалася непомірна плата. При цьому вартість таких послуг для кожного постачальника була різною.
Крім того, за даними АМКУ, відносно постачальників також застосовувалися різні терміни відстрочки платежів, які варіювалися від 10 до 60 днів, а в окремих випадках - до 90 днів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас