Компанія Ахметова побудує перший глибоководний порт в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Ахметова побудує перший глибоководний порт в Україні

461
Стивидорна компанія Авліта, що входить у групу Метінвест, до 2010 року має намір у два рази збільшити можливості з перевалки вантажів - до 10 мільйонів тонн на рік.
Також Авліта має намір побудувати універсальний перевантажувальний комплекс, здатний приймати та обробляти різні типи вантажів, повідомляє газета Дело. Крім металопродукції і зерна, Авліта буде приймати також сипучі вантажі. За словами генерального директора компанії Олега Капрова, для цього планується до 2010 року інвестувати понад 100 мільйонів доларів.
Зокрема в планах компанії збільшення глибини навігаційного каналу Севастопольської бухти до 17,5 метра, подовження причалу на 150 метрів для прийому крупнотоннажного флоту, а також будівництво високотехнологічного універсального перевантажувального комплексу.
Для того щоб зменшити вплив на навколишнє середовище, компанія залучала до розробки проекту світових галузевих лідерів та авторитетних міжнародних консультантів, таких як Rio Tinto, British Maritime Consultants, Tebodin Engineers & Consultants.
За словами директора, компанія зможе зняти всі екологічні ризики. Технології, що існують сьогодні, дозволяють звести до мінімуму той негативний вплив, що може створювати промисловість.
Після реалізації інвестиційного проекту кількість робочих місць у компанії збільшиться на 300 чоловік. Уже сьогодні на підприємстві працює близько 800 чоловік. Крім того, компанія планує багаторазово збільшити відрахування в бюджет Севастополя. Зокрема, якщо в 2007 році відрахування в бюджети всіх рівнів склали понад 14 мільйонів гривень, то до 2014 року ця цифра збільшиться до 110 мільйонів гривень.
Для забезпечення транспортування зрослого потоку вантажів Авліта побудує внутрішню залізничну станцію і проведе реконструкцію тарифної станції Мекензієви гори.
Після модернізації Авліта стане найбільш глибоководним українським портом. Для порівняння, найбільші українські морські порти Одеський, Ільїчівський і Південний мають глибину 13-15 метрів. Це дозволить Авліті стати ключовим гравцем на ринку перевалки вантажів.
Компанія Авліта обробляє метал, а також оперує зерновим терміналом ємністю 100 тисяч тонн одноразового зберігання. Причальні потужності включають 23 причальних крани, у тому числі і 5 мобільних портальних кранів Liebherr і Gottwald останнього покоління. 100% статутного фонду компанії контролюється групою Метінвест.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас