Інвестори вивели рекордні 100 млрд дол. з фондів акцій по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори вивели рекордні 100 млрд дол. з фондів акцій по всьому світу

Фондовий ринок
606
Інвестори в усім світі вивели рекордний обсяг коштів - майже $100 млрд - з фондів акцій за перші три місяці поточного року, пише газета Financial Times. Це свідчить про прискорення темпів виводу грошей з американських і західноєвропейських фондових ринків.
За даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), відтік коштів інвесторів на 28 березня склав $98 млрд. За аналогічний період минулого року був зафіксований приплив коштів у розмірі $19 млрд, в 2006 році - $49 млрд.
За словами представників EPFR, відтік коштів обумовлений тим, що "кредитна криза, пов'язана із проблемами ринку іпотечного кредитування США, негативно відбилася на довірі інвесторів і темпах економічного зростання".
У цих умовах підсилилася тенденція до вкладення коштів або в найбільш надійні активи, такі як фонди грошового ринку, або в найбільш ризиковані і високоприбуткові джерела, наприклад, хеджеві фонди.
При цьому учасники ринку уникають інвестицій в "середній прошарок" - основні активи, включаючи акції та облігації, головним чином, розвинених країн.
Відтік коштів з фондів США, Японії і Західної Європи в першому кварталі склав $70 млрд. За такий же період в 2007 і 2006 роках у цих фондах був зафіксований приплив коштів.
Інвестори активно вкладали грошові кошти у фонди, орієнтовані на Росію, Тайвань, Близький Схід та Африку. З фондів emerging markets у першому кварталі було виведено порядку $20 млрд у порівнянні з $1,6 млрд у січні-березні 2007 року.
Приплив коштів у фонди грошового ринку був рекордним у першому кварталі і склав $140 млрд. За підсумками всього минулого року ці фонди залучили $240 млрд.
"Очевидно, що поза ринком є величезні обсяги готівки, які будуть інвестовані після деякої стабілізації ситуації", - відзначає керуючий директор EPFR Бред Дурхем.
Приплив коштів також був зафіксований у фондах, орієнтованих на сировинні товари. Він склав $3 млрд.
За даними Financial Research Corporation, більше половини з 25 найбільших взаємних фондів США зафіксували відтік коштів інвесторів у січні-лютому цього року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас