Угоду про "малий рух" з Польщею можуть переглянути. Якщо в ЄС знайдуть порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угоду про "малий рух" з Польщею можуть переглянути. Якщо в ЄС знайдуть порушення

97
Польща буде змушена переглянути угоду з Україною про малий прикордонний рух, якщо Єврокомісія знайде в документі порушення приписів ЄС. Про це сказав заступник голови представництва Єврокомісії в Україні і Білорусії Дірк Шюбель.
Проект польсько-української угоди про малий прикордонний рух Єврокомісія одержала тільки 25 березня, тому європейські експерти не змогли ознайомитися з документом до його підписання. На даний момент угоду ретельним чином вивчають фахівці Єврокомісії, говорить Дірк Шюбель. І вже, за його словами, є кілька зауважень до польської сторони, зокрема щодо делімітації прикордонної зони і медичного страхування жителів, які збираються перетинати українсько-польський кордон. Про штрафні санкції, які можуть бути застосовані до Польщі у випадку порушення "регулярів" Євросоюзу про перетинання кордону, поки не мова йде, констатує Шюбель. У той же час, імовірно, за його словами, сторони будуть змушені переглянути деякі пункти угоди про малий прикордонний рух. Навіть із урахуванням необхідності спільної підготовки до футбольного турніру Євро-2012 на даний момент Єврокомісія не зробить виняток для Польщі та України. "До чемпіонату ще кілька років. І до цього питання ми зможемо повернутися тільки, коли перейдемо цей міст і наблизимося до тієї дати", - відмітив Дірк Шюбель.
Нагадаємо, Україна та Польща домовилися про правила місцевого прикордонного руху. Відповідну двосторонню міжурядову угоду підписали прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і прем'єр Польщі Дональд Туск у Києві.
Раніше повідомлялося, що Європейська комісія може накласти санкції на Польщу, якщо остання не зменшить розмір прикордонної зони з 50 км. до 30 км. в угоді про малий прикордонний рух з Україною.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас