Хрещатик рятувати від машин не будуть. Евакуаторів нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хрещатик рятувати від машин не будуть. Евакуаторів нема

323
На тротуарах головної столичної вулиці обіцяли заборонити паркування. Але не тут то було.
Мріям пішоходів про рятування тротуарів Хрещатика від машин поки здійснитися не судилось, незважаючи на заяви столичної влади.
Нагадаємо, на початку місяця "Сьогодні" писала про те, що з 30 березня головну вулицю столиці будуть чистити від машин. Паркування хотіли дозволити лише спецтранспорту: міліції, "швидкій", пожежним, а також машинам, які будуть підвозити товар у магазини. Але в неділю на Хрещатику спокійно стояли автомобілі.
Як пояснили "Сьогодні" у Київміськадміністрації, розпорядження, щоб очистити Хрещатик, уже готове, однак виконати його неможливо. За словами директора КП "Київпарктранссервіс" Олени Поліщук, заважає цьому... боротьба за законність евакуаторів. "Саме через те, що Мін'юст скасував реєстрацію спільного наказу ГУ транспорту КМДА і ГУ МВС у Києві про евакуатори, ми і не можемо забрати машини із тротуарів", - пояснила Поліщук.
Нагадаємо, Мін'юст визнав незаконним спільний наказ про роботу евакуаторів, заявивши, що подібні рішення повинна приймати Верховна Рада, а не міськадміністрація. Незабаром після цього інспектори ДАІ відмовилися супроводжувати евакуацію та "полювання" за неправильно припаркованими авто припинилося. Чиновники подали позов в адміністративний суд, намагаючись повернути навантажувачі, однак скільки будуть тривати судові позови, поки невідомо.
Думки ж киян поки розділилися - водії проти "прибирання машин", пішоходи - всіма руками за.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас