Азіатські ринки в глибокому падінні через американську рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки в глибокому падінні через американську рецесію

Фондовий ринок
449
Азіатські ринки демонструють помітне зниження в понеділок 31 березня на побоюваннях, що економічний спад у США негативно вплине на експорт електроніки, автомобілів та іншої продукції з регіону в Північну Америку, привівши до скорочення прибутку експортних корпорацій.
Індекс MSCI Asia Pacific демонстрував зниження на 1,3% до 139,97 пункту станом на 12:35 у Токіо. Всі десять індустріальних груп індексу перебували в мінусі. Найбільш істотне зниження спостерігалося в секторі виробників автомобільної техніки і споживчої електроніки.
З початку року індекс MSCI Asia Pacific уже втратив 11%. При цьому падіння в I кварталі 2008 року може стати найбільш значним для індексу з 1992 року.
Однак на ринку є і позитивний рух. Компанія Elpida Memory, що виробляє мікросхеми пам'яті для комп'ютерів, заявила, що має намір підняти ціни на свою продукцію на 20% з наступного місяця, що стало основою для учасників ринку припускати, що в даному секторі намічається зміна тенденції останніх місяців, коли компанії були змушені знижувати відпускні ціни через затовареність складів.
У той же час банківський сектор від Японії до Австралії перебував під тиском на нових повідомленнях про можливі списання та списання, що відбулися, збитків на структурованих боргах, забезпечених нерухомістю в США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас