Уряд суттєво підвищив планку тендерних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд суттєво підвищив планку тендерних закупівель

Казна та Політика
606
Уряд України підвищив мінімальну суму державних закупівель товарів і послуг, що вимагає тендерної процедури, до 100 тис. грн, робіт - до 300 тис. грн у порівнянні з 20 тис. грн в 50 тис. грн відповідно, що діяли донедавна, повідомив міністр економіки Богдан Данилишин.
На прес-конференції в Києві в п'ятницю, присвяченій першим 100 дням роботи нового уряду, він уточнив, що новий порядок тендерних закупівель передбачає безкоштовні публікації оголошень про держзакупівлі, скасування ведення реєстру учасників держзакупівель і призначення Мінекономіки вповноваженим органом з проведення держзакупівель.
За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, цей документ, що регламентує порядок закупівель за бюджетні кошти, уряд затвердив в п'ятницю.
Як повідомлялося, парламент України 20 березня скасував чинність закону про держзакупівлі і доручив уряду підготувати новий закон. Крім того, Верховна Рада доручила Кабінету міністрів затвердити тимчасове положення про держзакупівлі і протягом двох тижнів внести в парламент нову редакцію закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти.
Колишня редакція закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" діяла з березня 2007 року. Вона викликала масу дорікань із боку всіх сторін, що беруть участь у держзакупівлях. У липні ситуацію з держзакупівлями розглянула Рада національної безпеки та оборони, однак її рішення не було реалізовано
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас