Мінфін пропонує посилити відповідальність за розтрату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує посилити відповідальність за розтрату

Казна та Політика
137
Мінфін розробив і затвердив проект закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни". Документ розроблений з метою запобігання неефективному використанню бюджетних коштів, державного і комунального майна, а також посилення відповідальності за нецільове використання бюджетних коштів.
Зокрема, у законопроекті встановлений чіткий перелік порушень у бюджетній сфері і порушень законодавства з фінансових питань. Законопроект припускає збільшення розміру адміністративного стягнення і терміну його застосування за скоєні порушення, введена адміністративна відповідальність за неправомірне використання комунального майна.
Також документ установлює за Державною контрольною ревізійною службою право здійснювати функції державного контролю в сфері управління об'єктами держвласності і право на одержання під час перевірок інформації, що містить банківську таємницю.
Крім того, документ визначає за суб'єктами ведення господарства державного сектора економіки обов'язок одержувати узгодження відповідних органів державної влади на участь в управлінні або на створення інших суб'єктів ведення господарства.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас