У Фірташа тільки розводять руками на заяви Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фірташа тільки розводять руками на заяви Коломойського

Фондовий ринок
253
В оточенні співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа говорять, що домовленості з бізнесменом Ігорем Коломойським про покупку ним 50% цього трейдера немає.
"Була одна розмова, ні про що конкретне (Фірташ і Коломойський) не домовилися", - здивоване джерело з оточення Фірташа, пишуть російські "Ведомости".
За інформацією одного зі співробітників Group DF (об'єднує активи Фірташа), оцінка вартості активів компанії не проводилася. Він вважає названу Коломойським ціну справедливою, з огляду на контракт РУЕ до 2028 року, повідомляє видання.
Декілька менеджерів "Газпрому" відзначили, що купувати "РосУкрЕнерго" нема рації, не домовившись із "Газпромом". Вони про такі домовленості не знають.
Як відомо, Коломойський в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що веде переговори про покупку 50% у швейцарському трейдері "РосУкрЕнерго".
За його словами, місяць тому він "затіяв переговори з Фірташем про продаж його та Івана Фурсіна часток у РосУкрЕнерго".
Оцінки вартості в нього нема, іде аналіз активів і контрактів. "Якщо те, про що говорилося в пресі, підтвердиться, я вважаю, що 50% коштують не менше 2-3 мільярдів доларів. Хоча там може виявитися таке, що буде не шкода дати і 5 мільярдів доларів", - вважає він.
50% акцій РУЕ контролює "Газпром", 45% - підприємець Фірташ, 5% - Фурсін.
У лютому 2008 року російський та український президенти Володимир Путін і Віктор Ющенко домовилися, що "Газпром" і "Нафтогаз" ліквідують "РосУкрЕнерго". Але компанії поки не домовилися
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас